19 / 04 / 2024

Kordon'daki çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Kordon'daki çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Kordon'daki çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. İzmir’in sembol alanlarından Kordon’da ve Konak’ta yoğun bir çalışma temposu içine giren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tercihi, kuraklığa ve tuzlu suya dayanıklı çim oldu.




İzmir’in sembol alanlarından Kordon’da ve Konak’ta yoğun bir çalışma temposu içine giren  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin tercihi, kuraklığa ve tuzlu suya dayanıklı çim oldu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon'da başlattığı çim serimi çalışmalarına Konak'ta devam ediyor. Alsancak Limanı ile Gündoğdu Meydanı arasına 25 bin 500 metrekarelik alana çim dikerek yeşillendirmek için çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kordon hattında toplam 53 bin metrekarelik alanda çim serimi yapacak.


150 KAMYON TOPRAK


Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında, Kordon'daki tüm elektrik tesisatının yenilendiği bilgisini veren yetkililer, çalışmalar kapsamında Kordon'a 150 kamyon toprak serilerek üstüne tuzlu suya ve kuraklığa dayanıklı bermuda çimi ekildiği, üzerine de çiğnenmeye ve yıpranmaya dayanıklı başka bir çim tohumu aşılandığı bilgisini verdi. Düzenlemeler kapsamında, Kordon bölgesinde deniz tuzuna dayanıklı bitkilendirme ve ağaç dikim çalışması da yapılacak.  


Gazete Yenigün


Geri Dön