25 / 04 / 2024

Körfez Belediyesi, Devlet Hastanesi’ne ek bina yapacak!

Körfez Belediyesi, Devlet Hastanesi’ne ek bina yapacak!

Körfez Belediyesi, kentte sağlık hizmeti veren Devlet Hastanesi’ne tam donanımlı ek bina yapacak.



Körfezlilerin hastane ihtiyaçlarını karşılamak ve farklı bölgelerden gelen hastaların karşılanması amacıyla Körfez sınırları içerisinde Belediye Başkanı İsmail Baran’ın gayretleri ile Körfez Devlet Hastanesi’ne modern ve tam donanımlı yeni bir ek bina inşa edilecek. Körfez Belediyesi’nin yaptığı imar uygulamalarıyla sağlanan arazi üzerinde yükselecek olan hastane yaklaşık 5 bin metre kare alana sahip. Yaklaşık 6 Milyon TL’ye mal olacağı tahmin edilen hastanenin tek kişilik ve çift kişilik odalardan oluşacak.

Bunun yanı sıra yeni oluşturulacak acil servisin ameliyathanelere giden kısmı tüp geçit şeklinde oluşturulacak. Böylelikle doktorların hastalara müdahalesinin daha erken şekilde yapılması sağlanacak. Projenin içerisinde ayrıca ameliyathane, yoğun bakım, resusitasyon odası, hasta muayene alanları, müşahede odası, müdahale odası, bekleme alanları, triyaj alanı, kritik hasta bakım birimi, primer tedavi birimi, görüntüleme ünitesi, travma odası, tedavi alanı dekontaminasyon-arındırma odası, 112 istasyon birimi, laboratuvar ve kan alma odası, doktor ve personel dinlenme odası, kantin, hasta ve hasta yakınları için bekleme alanları ve engelli lavaboları bulunacak.


Planlama çalışmalarının devam ettiği projede planlanan proje çalışmasıyla ilgili Körfez Devlet Hastanesi’nde proje mimarlarından brifing alan Başkan Baran, “İlçemizin artan nüfusu düşünüldüğünde mevcut hastanenin halkımıza hizmet noktasında yetersiz kaldığını gördük. Bunu göz önüne alarak mevcut hastanemizin olduğu bölgeye yeni ve modern bir ek bina yapıyoruz. Uzun vadede tüm beklentileri karşılayabilecek, halka en kaliteli ve hızlı hizmeti verecek donanımla olacak bir hastaneyi halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.


Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Sarıışık ise, “Göreve geldiğim süre itibari ile sürekli bu konu üzerinde Belediye Başkanımız İsmail Baran ile istişare halindeyiz. Şunu söyleyebilirim ki çok gayretli ve istekli bir Belediye Başkanına sahibiz. Başkanımız, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney ve proje mimarlarımız ile birlikte Körfez’in sağlık açısından daha verimli bir hale gelmesi için kolları sıvadık. İnşallah modern ve daha geniş kapasiteli devlet hastanesini halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.


Milliyet 


Haber Özgür Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı!


Körfez Devlet Hastanesi'ne yeni, modern bir ek bina yapımıyla ilgili çalışmalar için düğmeye basıldı. 


Körfez Belediyesi tarafından Çamlıtepe Mahallesindeki mevcut hastanenin yanına inşa edilecek hastane ek binası 5 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek ve yaklaşık 6 milyon TL'ye malolacak. 


TAM DONANIMLI MODERN BİR HASTANE


 Körfez Belediyesi'nin yaptığı imar uygulamalarıyla sağlanan arazi üzerinde yükselecek olan hastane tek kişilik ve çift kişilik odalardan oluşacak. Bunun yanı sıra yeni oluşturulacak acil servisin ameliyathanelere giden kısmı tüp geçit şeklinde oluşturulacak. Böylelikle doktorların hastalara müdahalesinin daha erken şekilde yapılması sağlanacak. Projenin içerisinde ayrıca ameliyathane, yoğun bakım, resusitasyon odası, hasta muayene alanları, müşahede odası, müdahale odası, bekleme alanları, triyaj alanı, kritik hasta bakım birimi, primer tedavi birimi, görüntüleme ünitesi, travma odası, tedavi alanı dekontaminasyon-arındırma odası, 112 istasyon birimi, laboratuvar ve kan alma odası, doktor ve personel dinlenme odası, kantin, hasta ve hasta yakınları için bekleme alanları ve engelli WC bulunacak. 


BRİFİNG ALINDI


 Körfez Devlet Hastanesinin yeni ek binasıyla ilgili yetkililer brifing verdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Sarıışık'a yetkililer, yeni yatırımla ilgili bilgi verdi. 


Başkan Baran, ilçe nüfusunun giderek arttığını, bunu göz önüne alarak bölgeye yeni ve modern bir ek bina yaptıklarını anlattı, "Uzun vadede tüm beklentileri karşılayabilecek, halka en kaliteli ve hızlı hizmeti verecek donanımla olacak bir hastaneyi halkımızın hizmetine sunacağız" dedi. Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Sarıışık da Körfez Belediyesi ile istişare halinde olduklarını belirtti, "Başkanımız Baran, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney ve proje mimarlarımız ile birlikte Körfez'in sağlık açısından daha verimli bir hale gelmesi için kolları sıvadık. 

İnşallah modern ve daha geniş kapasiteli devlet hastanesini halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu. Körfez Devlet Hastanesi'nin yanına yapılacak yeni ek binayla ilgili yetkililer, Başkan Baran, Op. Dr. Ergüney ve diğer yetkililere bilgi verdi.

Başkan Baran, Körfez'in artan nüfusuna cevap vermek adına sağlık alanındaki bu yatırımı üstlendiklerini anlattı. 


Özgür Kocaeli 


Geri Dön