26 / 04 / 2024

Körfez Belediyesi, Kürek Kulübü için yeni tesis inşa ediyor!

Körfez Belediyesi, Kürek Kulübü için yeni tesis inşa ediyor!

Spora yatırımlarını sürdüren Körfez Belediyesi, sporda marka kent oluşturma hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Kürek Kulübü için yeni bir tesis inşa ediyor.



Spora yatırımlarını sürdüren Körfez Belediyesi, sporda marka kent oluşturma hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Kürek Kulübü için yeni bir tesis inşa ediyor.

Sahillerin modernize edilmesinin yanında vatandaşlara sahillerde daha fazla etkinlik yapma imkanı da sağlayan Körfez Belediyesi, Hereke sahiline Kürek Kulübü binası inşa ediyor.

Körfez ilçesini spor kenti yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, gençlerin emniyetli ve eğlenceli şekilde deniz, rüzgâr ve yelkenle tanışacakları Hereke Kürek Kulübü binasının yapımı için düğmeye bastı. Sporda geleceğin yeteneklerini yetiştiren Körfez Belediyesi, başlattığı çeşitli projelerle sağlıklı bir genç neslin oluşması adına tüm imkanlarını seferber ediyor.

Yardımlaşmak, paylaşmak, öz güveni geliştirmek, liderlik vasıflarını öne çıkarmak, yarışçı ruhu ve terbiyesi kazandırmak gibi amaçları bünyesinde barındıran su sporları; yapılacak proje ile Körfez’de daha da yaygınlaştırılarak sağlıklı nesillerin oluşmasını sağlayacak.

Gençlerin daha sağlıklı ortamlarda yetişmesi için okulların fiziki şartlarını iyileştiren, imkânı olmayan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayan, yeni spor tesisleri oluşturan Körfez Belediyesi, bu kapsamda Hereke sahiline yeni bir yapı inşa ediyor. Kürek sporunun merkezi haline gelecek projenin startı geçtiğimiz günlerde verildi. Hereke’nin simgesi haline gelen Kaiser Wilhelm köşkünden esinlenerek yapılacak olan kürekçilik kulübü bölgeye ayrı bir hava katacak.

Körfez’i su sporlarının merkezi haline getirecek bir yapı olan kürek kulübü binası için her detay düşüldü. Zemin kat ve birinci kat şeklinde oluşacak olan kürek binası profesyonel sporcuların yetişmesini için tasarlandı. İçerisinde ofis odaları, soyunma odaları, duş bay ve bayan, mutfak kısmı, yönetim odası, oturma alanı, kayıkhane ve spor aletleri bulunacak. Hereke’nin doğası ile uyum içerisinde yapılacak olan su sporları ilerleyen süreçlerde farklı branşlarda da sporseverlere hizmet verecek.



Hürriyet 


Geri Dön