25 / 04 / 2024

Körfez Belediyesi'nden Güzel Evim Güzel Kentim projesi!

Körfez Belediyesi'nden Güzel Evim Güzel Kentim projesi!

Körfez Belediyesi, "Güzel Evim, Güzel Kentim" projesi ile dış cepheleri yıpranan, sıvasız ve boyasız binaları güzel bir görünüme kavuşturuyor.




Körfez’in çehresini değiştirmek ve görsel kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla planlanan ve hayata geçirilen bu projeyle Körfez’in görünümünü tamamen değişecek. 


Körfez Belediyesi ile Kent Estetik Kurulu tarafından Güzel Evim Güzel Kentim Projesi kapsamında D-100 Karayoluna bakan binaların cephe iyileştirme projesi 95 evler kavşağından başladı. 


Körfez Belediyesi ve Kent Estetik Kurulu’nun verdiği karar ve fikirler doğrultusunda ilgili yönetmeliğe uyularak binaların dışında bulunan klimaların projeye uygun hale getirilmesi sağlanıyor. Planlanan program çerçevesinde, ilk etap tespit çalışmalarını gerçekleştiren Körfez Belediyesi, 95 evler kavşağından başlayarak Tüpraş kavşağına kadar olan bölümden D-100 E-5 Karayoluna bakan binaların cephe iyileştirme çalışmalarını sonuçlandırdı. Enerji Performans yönetmeliğine göre ısı yalıtım uygulamasının da ileriki yıllarda zorunlu hale geleceğinden dolayı boyama esnasında ısı yalıtım ve enerji verimliliği de yapılması konusunda vatandaşların bilgilendirildiği projede, binalar kar, söğüt yeşili, açık kahve, kayısı ve bej renkleri ile estetik bir görünüme büründürüldü. 


Özgür Kocaeli 



Geri Dön