16 / 04 / 2024

Körfez gayrimenkulde rotasını Türkiye'ye çeviriyor!

Körfez gayrimenkulde rotasını Türkiye'ye çeviriyor!

Kuveyt Türk, özel bankacılık yoluyla Körfez sermayesini İstanbul'a getirecek. Malezya'dan çekilme kararı alan KFH Grubu'nun Türkiye'ye daha çok yatırım yapacağı sinyalini veren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Büyük projelere yatırım yapacaklar" dedi.



Kuveyt Türk, özel bankacılık yoluyla Körfez sermayesini İstanbul'a getirecek. Malezya'dan çekilme kararı alan KFH Grubu'nun Türkiye'ye daha çok yatırım yapacağı sinyalini veren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Büyük projelere yatırım yapacaklar" dedi.


Katılım bankacılığı alanında ilk Özel Bankacılık faaliyetlerine Kuveyt Türk başladı. Özel Bankacılığı 1 milyon 250 bin lira ve üzeri meblağlardaki mevduat hesaplarına yapacaklarını aktaran Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, bu birimle birlikte körfezden yabancı müşteri çekeceklerini de ekledi.


77 BİNDEN FAZLA MİLYONER VAR


Türkiye'de 1 milyon liranın üzerinde 77 binden fazla kişinin olduğunu aktaran Uyan, "Bu kişilerin sahip olduğu mevduat rakamı da yaklaşık 298 milyar lira civarında. Yurtdışı yerleşik mudi sayısına baktığımızda ise yine yaklaşık 4 bini aşkın kişi olduğunu görüyoruz. Bu hesaplardaki bakiye ise 39 milyar lira düzeyinde. Kısacası ülkemizde bu alanda önemli bir potansiyel bulunuyor” şeklinde konuştu.


PORTFÖYLER İSTANBUL'A


Özel Bankacılık ile amaçlarının, yüksek gelir grubuna sahip yabancı müşterileri kendi ülkelerinde alışık oldukları hizmet anlayışıyla buluşturmak olduğunu vurgulayan Uyan, “Bu nedenle Özel Bankacılık hizmet alanımızı genişlettik. Bu hizmetimiz sayesinde Türkiye'deki mevduat sahiplerinin yanı sıra Körfez ülkelerindeki yatırımcıların portföylerini ülkemizde değerlendirmelerini sağlayacağız” diye konuştu. Uyan, ayrıca kuruluş çalışmaları devam eden KT Portföy Yönetimi A.Ş ile Özel Bankacılık Biriminin iş birliği içerisinde çalışıp Özel Bankacılık müşterileri için yeni yatırım ürünlerinin kurulması işlemlerine ağırlık vereceklerini kaydetti.


ÖZEL BANKAYLA AYRICALIK


Kuveyt Türk, Özel Bankacılık grup müdürlüğü ile yerli ve yabancı özel müşterilerin yatırım ve borçlanma ihtiyaçlarını ayrıcalıklı ve öncelikli hizmet standardı çerçevesinde iyi fiyat ve geniş ürün yelpazesi ile karşılamayı hedefliyor.Ufuk Uyan, yabancı müşterilerinin Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarına aracılık ettiklerini belirtirken bu müşterilerine ilgilendikleri yatırımlarda gayrimenkul değerinin yüzde 50'sine kredi imkânı sunduklarının altını çizdi. Bu çalışmalarla özel bankacılık alanında 2018'de hedeflediklerine ulaşacaklarını açıklayan Uyan, yönettikleri 1 milyar dolarlık varlık miktarını da yüzde 100 artışla 2 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

KFH, yatırım alanı arıyor

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Malezya pazarından çıkma kararı alan ana ortakları Kuwait Finance House'tan, Türkiye'ye daha fazla destek gelebileceğini söyledi. Uyan, ana ortağın Malezya'da alternatifleri değerlendirdiğini belirterek, "Ortağımızın Türkiye'ye bakışı hep olumlu oldu. Ana ortağımızın aktiflerinin yüzde 30'a yakını, karlılığın yüzde 40'ı Türkiye'den gidiyor. Türkiye ortaklar açısından önemli bir pazar. Burada da büyüme imkanlarını sürekli araştırıyorlar" dedi.


Potansiyel çok büyük


Katılım bankacılığının son 10 yılda önemli bir geliştiğini söyleyen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan “Katılım bankacılığının 2005 yılında 9,9 milyar lira olan toplam aktifleri, 2014 sonu itibariyle 10 kattan fazla artışla 104,2 milyar liraya ulaştı. Sektörde 8 kat, kredi ve öz kaynaklarda ise 9 kattan fazla artış sağlandı. 2010 yılından bu yana bu alanlarda yüzde 50'ye yakın büyüme yaşandı. Bu tablo sektörün büyüme hızını ve önümüzdeki yıllardaki büyüme potansiyelini ortaya koyuyor” diye konuştu.


Yeni Şafak


Geri Dön