16 / 04 / 2024

Körfez Geçişi Projesi arazi sahiplerini umutlandırdı!

Körfez Geçişi Projesi arazi sahiplerini umutlandırdı!

İzmir Körfez Geçişi Projes'nin ÇED raporunun onaylanması, İnciraltı'nın planlamasını bekleyen arazi sahiplerini umutlandırdı.



İzmir Körfez Geçişi Projesi Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun onaylanması, İnciraltı'nın planlamasını bekleyen arazi sahiplerini umutlandırdı. İnciraltı 2. Nesil Platformu üyeleri makas, kurdele, çiçek ve kazmalarla Körfez Geçişi'nin İnciraltı kesiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a "İnciraltı Toprak Sahipleri hazır,  İzmir  hazır. Bizler, kurdele ve makasımız hazır olarak sizleri bekliyoruz" çağrısı yaptı.


İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu ilginç bir basın açıklaması yaptı. Başlarına baret takan toprak sahipleri, sembolik olarak temel atma veya açılış öncesi seremonisi hazırladı. Yanlarında kazma ve kürekleri de getiren Platform üyeleri, kurdele merasimi için makas ve açılışa katılan protokole vermek üzere çiçek buketlerini de getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a temel atma ve açılış için hazır oldukları mesajı verdi. 


İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin İzmir'in büyümesine büyük fayda sağlayacağını dile getiren İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "İnciraltı'nın planlanması ekonomik anlamda devrim yaratacaktır. 9 Eylül 2017 tarihinde ilk kazmanın vurulacağı müjdesini bekliyoruz. Bu isteğimizin gerçeğe dönüşmesinin heyecanı içerisindeyiz. İzmir'in faydasına olacak her projeye destek olacağız. İnciraltı'nın sağlık turizmi odaklı planlanması ile açılacak hastaneler, oteller ve kür merkezleriyle şehrimize 100 bin yeni turist çekilecek. Toplam 15 bin yeni istihdam yaratılacak. Şehrin nefesini kesmeyen, gökdelen imarı olmayan yeni konut alanları kazandırılacak.


İzmir'in yeni merkezi İnciraltı olacak" dedi. İzmir kenetlendiğinde 40 yıllık sorunların aşıldığını gördüklerini ve kentin İnciraltı'nı kazanacağını belirten Karabulut " Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, Sayın İzmirli Başbakanım Binali Yıldırım, İnciraltı Toprak Sahipleri hazır, İzmir hazır. Bizler, kurdele ve makasımız hazır olarak sizleri bekliyoruz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön