29 / 03 / 2024

Körfez GYO, Balıkesir'de devremülk projesi yapacak!

Körfez GYO, Balıkesir'de devremülk projesi yapacak!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Balıkesir'in Güre köyünde yapılacak devremülk projesi sözleşmesinin imzası için yetkilendirme yapıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten yapılan açıklama...



Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Balıkesir'in Güre köyünde yapılacak devremülk projesi sözleşmesinin imzası için yetkilendirme yapıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.


"Şirketimizin Genel Müdürlüğü 30.09.2013 tarihli ve 77 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile Güre arsasının diğer malikleri ile arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinin imzalanması konusunda yetkilendirilmiştir. 


Şirketimizin %80,15 oranında malik olduğu Balıkesir İli, Edremit İlçesi, Güre Köyü'nde bulunan arsa üzerinde yeni bir devremülk projesi geliştirilmesi konusunda diğer arsa sahipleri ile Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi imzalanması sürecine başlanmış olup, ilk etapta 25 malik ile 28.11.2014 tarihinde noter huzurunda sözleşme imzalanmıştır.


Söz konusu sözleşme uyarınca Şirketimiz arsa sahiplerinin sahip olduğu arsa hisselerinin %25'i karşılığında anılan arsa üzerinde inşaat ruhsatı alınmasını takiben 28 aylık süre içinde 56 m2'lik bağımsız bölümler inşa ve ikmal edecek ve anahtar teslimi şeklinde devremülk hakkı tesis edilmiş olarak arsa sahiplerine teslim edecektir.


Diğer yandan Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 01.12.2014 tarih ve KRF-1410003 sayılı değerleme raporunda, söz konusu taşınmazın bulunduğu bölgede kat karşılığı oranının %40 ila %50 civarında olabileceği belirtilmektedir. Yukarıda anılan sözleşmede arsa sahiplerinin kat karşılığı pay oranı %75'e denk gelmekte olup, değerleme şirketi tarafından takdir edilen oranın üstünde kalmaktadır. Anılan taşınmaz üzerinde geçmişte yer alan ve yıkımı gerçekleşen devre mülklere sahip olan hak sahiplerinin mağdur olmaması ve Şirketimizin büyük hissedarı olduğu bu arsada proje geliştirme sürecinin tıkanmaması amacıyla, Şirketimiz sözleşmede geçen oranı kabul etmiş bulunmaktadır. III-48.1 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 37. maddesinin 1. fıkrası uyarınca sayın ortaklarımızın bilgisine sunarız."


Geri Dön