26 / 04 / 2024

Körfez Kent Konseyi çöp fabrikasına tepki gösterdi!

Körfez Kent Konseyi çöp fabrikasına tepki gösterdi!

Körfez Kent Konseyi yönetimi, yaptığı yazılı bir açıklama ile ilçede kurulmak istenen çöp fabrikası ile ilgili tepkisini dile getirdi.



Belediye meclisinin önceki gün yapılan toplantısında da okunarak dile getirilen yazılı açıklamada, projenin Körfez için büyük zararları dokunacak bir çalışma olduğunun, söz konusu İlimtepe bölgesinin yaşam için tek alternatif olarak bilindiğinin altı çizildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


 


“ÇENESUYU’NUN HEMEN ÜZERİ”


“Kurulması planlanan çöp tesisi, yerleşim mahallinin 2 km kuzey doğusundadır. Bölgeye böyle bir tesis yapılması, ilçenin geleceğine dair umutlarını yok edecektir. Tesis için seçilen yerin hemen kuzey batısı ise, arazi toplulaştırmasına konu olan 1. sınıf tarım arazileridir. Çenesuyu su kaynağının üzerindedir. Herhangi bir endüstriyel tesis bulunmayan, bitki örtüsü ve diğer canlı varlıkları ile bakir ormanlık bir alanın tam ortasındadır. Körfez Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak oybirliği ile aldığımız kararla bu tesisin yapımına karşı olduğumuzu belirtiriz.”


 


YETKİLİLERİ ÇAĞRI!


“Doğal hayatın tahribine yol açacak, yerleşim açısından Körfez için son şans olan İlimtepe ile birlikte ilçemizin geleceğine dair umutların yok olmasına ve halkın hayatını çekilmez hale getirerek sosyal sıkıntılara sebep olacak tesisin bu alana yapılmamasını talep ediyoruz. Ayrıca yetkililerin tesis için daha makul bir yer tespit edilmesi hususunda ivedilikle girişimde bulunulmasını talep ediyoruz.” 


Kocaeli Gazetesi


Geri Dön