25 / 04 / 2024

Körfez Köprüsü 'nün çelik aksamı 15 ayda bitecek!

Körfez Köprüsü 'nün çelik aksamı 15 ayda bitecek!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü 'nün belirlenen tarihten daha erken bitirilebileceğini söyleyen Bakan Yıldırım, “Köprünün yapılacağı yerde 40 tane tersane var. 15 ayda köprünün çelik aksamını bitirmeyi garanti ediyorum ” dedi



İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Türkiye 'nin en büyük otoyol projesi Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu 'nda İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Projesi için, Otoyol Aşž ile anlaşmaya varılan IHI-Itochu Konsorsiyumu arasında atılan imza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, köprünün 6 dakikada geçileceğini, mesafenin denizden geçişe göre 10 kat, körfeze göre 17 kat kısaldığını anlattı. Bakan Yıldırım, ”İstanbul-Bursa arasında bu köprü ve Bursa 'nın bağlantısı yapıldığında, 3-3.5 sene sonra, projenin büyük bölümü hizmet verir hale gelecek. Bu devam ederken,  İzmir  tarafından da bu tarafa doğru yol gelip, Bursa 'da buluşacak. Bursa çevreyolundan dağıtım, ister Eskişehir 'e, ister Yalova 'ya, ister istanbul 'a gerçekleşmiş olacak ” diye konuştu. Finansmanla ilgili sürecin takvimi içinde tamamlanacağını ifade eden Yıldırım, Hazinenin bu projenin sonuna kadar arkasında ve Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünün, projenin teminatı olduğunu söyledi.

Projenin yapımı için 38 ayın öngörüldüğünü belirten Yıldırım, köprüyü yapacak firma yetkilisine seslenerek ”Ama eminim ki siz bunu birkaç ay daha aşağı indireceksiniz. çünkü hemen köprüyü yapacağınız yerde 40 tane tersane var. Hepsi müsait. 15 ayda köprünün çelik aksamını bitirmeyi garanti ediyorum. Siz de ipek böceği gibi yukarı çıkın, halat dizin. Böylece bu işi bitirelim. Bir an önce Japon mucizesinden sonra Türk mucizesini de hep birlikte başaralım ” diye konuştu.

Foto: Bakan Yıldırım, Japonya 'nın  Ankara  Büyükelçisi Araki ile konsorsiyumu oluşturan firmalar İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü 'nün yapımına ilişkin imzaları attı.


Geri Dön