25 / 04 / 2024

Körfez Köprüsü'ne AVM!

Körfez Köprüsü'ne AVM!

Dilovası Belediye Meclisi'nde konuşan Toltar, Körfez Geçiş Köprüsü'nün Diliskelesi ayağına AVM yapılacağını açıkladı. AVM, köprünün açılışından önce hizmete girecek. İşte Meclis gündeminde karara bağlanan konular...



El Dilovası Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısının ilk oturumu sakin geçti. Maddelerin tamamına yakını oy birliğiyle kabul edildi.


Dilovası Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı, Ali Toltar başkanlığında, meclis salonunda yapıldı. Toplantıyı açarken konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, inşaat çalışmalarının devam ettiği Körfez Geçiş Köprüsü'nün Diliskelesi ayağına alışveriş merkezi yapılacağını açıkladı. Başkan Toltar, "Körfez Geçiş Köprüsü'nün orada bir alışveriş merkezi yapılacak. Köprü faaliyete geçmeden bu merkez hizmete girecek" açıklamasıyla AVM çalışmasını ilk kez duyurdu.

 

PROJELER BU DÖNEM


Toltar, "Bu dönem önemli projelerimizi hayata geçireceğiz. 

Kapalı semt pazarı ile kamyon ve TIR parkı yapılacak. TOKİ, Köseler Mahallesi'nde 915 konutun ihalesini yaptı. Belediye olarak konut projesi yapacağız. 

Dilovası, çevre ve hava sorunlarıyla anılan bir ilçemiz. Bizler insanca yaşanabilecek yeni bir Dilovası için çalışıyoruz. Katı atık tesisi, kamudan gelen istek üzerine Dilovası'na yapılmayacak" ifadelerini kullandı.

 

6 MADDE OYBİRLİĞİYLE


Meclis gündeminde yer alan; Dilovası Belediye Başkanı Toltar, Körfez Geçiş Köprüsü'nün Diliskelesi ayağına AVM yapılacağını açıkladı. 


Diliskelesi Cami alanının büyütülmesi, Muallimköy'de belediyeye ait iki parselin devri, Tavşancıl koruma imar planlarının sayısallaştırılması, Tavşancıl Sahil Projesi'ne ait meclis kararlarının yenilenmesi, işçi kadrosunun engelli ve eski hükümlüler bakımından genişletilmesi ve memur kadrosunun engelliler için genişletilmesi maddeleri oybirliğiyle kabul edildi. Makineciler OSB plan teklifi, Dilovası merkezi revizyon imar planı ve 201 4 yılı kesin hesabının görüşülmesi maddeleri ise komisyona havale edildi. 


BİRİNCİYE TABLET


Spor kulüplerine nakdi yardım ile ilgili rapor da meclisten oybirliğiyle geçti. Toplantıda, buz pateninde Türkiye birincisi olan Yusuf Yarımbaş'a tablet hediye edilmesine de karar verildi. Meclis üyesi Cemil Taşdemir, Yarımbaş'a bisiklet hediye edeceğini açıkladı. 


Toplantıda ayrıca Komisyon görevinden ayrılan CHP'li üye Osman Sudan'ın yerine CHP'li üye Ferdi Erdoğan'ın seçilmesine karar verildi. Meclis'te ikinci oturum 11 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00'da yapılacak.


Bizim Kocaeli





Geri Dön