24 / 04 / 2024

Körfez yarı olimpik yüzme havuzunun kaba inşaatı tamamlandı!

Körfez yarı olimpik yüzme havuzunun kaba inşaatı tamamlandı!

Körfez ’de yapımı süren yarı olimpik yüzme havuzu Kocaeli’de yüzme sporunda yetenekli pek çok gencin keşfedilmesini sağlayacak. Kaba inşaatı tamamlanan yapının havuz çalışmaları devam ediyor.




Kocaeli’de sporu tabana yayma çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spor kompleksleriyle bu gelişmeye katkı sağlıyor. Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı, potasız okul kalmasın ve spor salonları projelerini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yüzme sporuna da yatırım yapıyor. Körfez’de yapımı süren yarı olimpik yüzme havuzu Kocaeli’de yüzme sporunda yetenekli pek çok gencin keşfedilmesini sağlayacak. Kaba inşaatı tamamlanan yapının havuz çalışmaları devam ediyor.




7 BİN 415 METREKARE ALANA


Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen çalışma kapsamında; havuzun üst kısmındaki taşıyıcılar yerleştirilirken, iç duvarlarda sıva, dış cephede ise yalıtım işleri sürüyor. Bodrum, zemin ve bir kattan oluşan yüzme havuzu 7 bin 415 metrekare kullanım alanına sahip. Bodrum katta 23 araçlık otopark, bay- bayan hamam, sauna, masaj odaları, ılıklık dinlenme odaları, şok duşları ve soyunma odaları ve tuvaletler yer alacak.


ÇOCUK HAVUZU DA VAR


Kompleks olarak şekillenecek yüzme havuzunun zemin katında ise bahçe, lobi, vitamin bar ve kahve evi yapılacak. 12,5 x25 metre, 5 kulvarlı olacak yarı olimpik havuzda, 17,50 metrekarelik çocuk havuzu da bulunacak. Birinci katta ise malzeme deposu ve fitness salonu ile 180 kişilik tribün yapılıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön