25 / 04 / 2024

Körfez yatırımcıları seçimden sonra harekete geçti!

Körfez yatırımcıları seçimden sonra harekete geçti!

AK Parti’nin sandık zaferi durgunluktaki emlak sektöründe bahar havası estirdi. Seçim öncesi bekleyen Körfez yatırımcısı, tek parti iktidarı ile alıma geçtikleri konut kaporalarını bankalara yatırmaya başladı.



Seçim öncesi durgunluk yaşayan emlak sektöründe Ak Parti'nin sandık zaferiyle bahar havası esmeye başladı. 1 Kasım öncesi siyasi belirsizlik nedeniyle beklemeye geçen yabancı yatırımcılar, tek partinin yeniden iktidara gelmesiyle birlikte alım kararlarını hayata geçirmeye başladı. Yabancıların siyasi istikrara gösterdiği ilgi CNR Emlak 2015 Fuarı'na da yansıdı. Yalçınlar, Fuzul Grup, Ofton İnşaat, Babacan ve Çolakoğlu gibi 200 firmanın katıldığı fuarda 800 proje sergilenirken, sadece Afganistan'dan 80 alım heyeti geldi. Fuara Körfez başta olmak üzere 5 bini aşkın yabancı yatırımcı bekleniyor.


KÖRFEZ'DEN TEBRİK YAĞDI

Siyasi istikrarla birlikte yatırımcıların alıma başladığını söyleyen AB Grup Holding Başkanı Muhsin Bayrak, Bayrak Towers'ta bir bloğun yarısını 23 milyon Euro'ya Suudili bir gruba sattıklarını açıklarken, Babacan Grup CEO'su Mehmet Babacan da tek parti iktidarıyla birlikte Körfez bölgesinden tebrik mesajları aldıklarını ve ağırlıklı bu bölgenin seçim öncesi beklemedeki yatırım kararlarını hayata geçirerek konut için kaporalarını bankalara yatırmaya başladıklarını açıkladı. Fuzul Grup Başkanı Eyüp Akbal'dan 300 milyonluk satışın yaklaşık yüzde 15'inin yabancıdan geleceğini kaydetti.


BAYRAK TOWERS'A 300 MİLYON DOLAR

Yabancı yatırımcının bu ilgisi, İstanbul'da başlayan CNR Emlak Fuarı'na da yansıdı. Fuara yabancı alım gruplarını beklediklerini söyleyen AB Grup Holding Başkanı Muhsin Bayrak, Basın Ekspres'teki yeni projeleri Bayrak Towers hakkında bilgiler verdi. Projenin iki ay sonra başlayacağını ve 2016'nın ikinci çeyreğinde satışa çıkmasının planlandığını söyleyen Bayrak, metrekare birim fiyatlarının da 6 bin TL'den başldığını söyledi. Muhsin Bayrak, 20 katlı 4 bloktan oluşan projenin 300 milyon dolara mal olacağını söyledi.


BASIN EKSPRES'E NEW YORK İŞİ KULE

Proje geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Muhsin Bayrak, “Bayrak Towers'ın projesi New York'ta çiziliyor. 4 mimarlık ofisi bu proje için çalışıyor. Bayrak Towers İstanbul'a çağ atlatacak bir proje. 2 yıldır buranın arazisini topluyoruz. 2 ay sonra inşaatın temeli atılacak. 2016'nın ikinci çeyreğinde satışa çıkacağız.


Kaporalar gelmeye başladı

Babacan Grup ise fuara yeni projesi Premium Esenyurt ile katıldı. Seçim sonrası yabancıya satışların hızla artacağını belirten Babacan Grup CEO'su Mehmet Babacan, “Yabancı talebi vardı fakat alım için hükümetin kurulmasını bekliyordu. Seçimin sonrası talepler satışa dönüşmeye, hatta bazı müşterimiz kaporaları bankaya yatırmaya başladı. Ağırlıklı Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Körfez ülkelerinden…”


Suudi'den 23 milyon Auro'luk alım

4 bloktan oluşan Bayrak Towers projesinde bir bloğun yarısını Araplara sattığını ifade eden Muhsin Bayrak, “Bir bloğun tamamını 54 milyon Euro'ya Arabistan'a sattık. Fakat ülkede son 6 ayda yaşanan siyasi belirsizliklerden dolayı 23 milyon Euro'ya kulenin yarısını almaya karar verdiler. Kaporamızı aldık. Kalan miktarı da proje tamamlandığında alacağız” şeklinde konuştu.


Siyasi belirsizlik kalktı

Seçim sonuçları hakkında da değerlendirmede bulunan Muhsin Bayrak, “Seçim sonuçları olması gerektiği gibi oldu. Böylelikle 6-7 aydır hakim olan siyasi belirsizlikte ortadan kalktı. Eski günler tekrar yakalacağız” şeklinde konuştu.


Yabancı parayı çıkardı

Fuzul Grup Başkanı Eyüp Akbal da Vadiyaka projesinde satışların yüzde 45 oranında tamamlandığını ve bunun yaklaşık yüzde 15'inin yabancıya satıldığını bildirdi. Özellikle Körfez ülkelerinden yoğun bir ilgi olduğuna işaret eden Akbal, “Seçim öncesi siyasi belirsizlikten dolayı yabancı talepleri satışa dönüşemiyordu. Seçim sonrası alımlar başladı" dedi.


Yen iŞafak


Geri Dön