19 / 04 / 2024

Körfezde 1 milyon yeni konuta ihtiyaç var

Körfezde 1 milyon yeni konuta ihtiyaç var

Körfez ülkeleri arasında en büyük ekonomiye sahip petrol zengini Suudi Arabistan'da artan talep dolayısıyla önümüzdeki beş yıl boyunca bir milyon yeni konuta ihtiyaç duyulacağı bildirildi



14 - 16 Haziran tarihleri arasında Cidde'de düzenlenecek Cityscape Suudi Arabistan adlı emlak inşa ve yatırım fuarı öncesinde açıklama yapan organizatörler, ülkedeki emlak potansiyeli hakkında önemli ipuçları verdi.

Her yıl yüzde 2.5 artışla Suudi Arabistan 25 milyon nüfusa sahip bir ülke. Önümüzdeki 28 yıl içinde nüfusun ikiye katlanacağı tahmin ediliyor. Ülkedeki Suud vatandaşlarının yüzde 40'ı 20 yaş, yüzde 70'i ise 30 yaşın altında. Bunun ötesinde ailelerin yüzde 65'i halen bir eve sahip değil.

İngiliz Architects Journal adlı yayına göre, Suudi Arabistan'da gerçekten satın almak amacıyla ev arayan ciddi bir potansiyel kesim var. Dergiye göre, yıllık ev talebi 200 bini bulurken halen 500 bin konut açığı yaşanıyor ve önümüzdeki beş yıl içinde de 1 milyon yeni konuta ihtiyaç duyulacak. Ayrıca, birçok ülkede olduğu gibi 'mortgage' usülü ev satın almaya izin verecek kanunun bu yıl içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Geçen yazdan bu yana çelik fiyatlarının da yüzde 70 civarında düşmeyi nedeniyle inşaat sektöründe hızlı bir canlanma bekleniyor. Toplam 10 bin metrekarelik alana kurulacak Suud Cityscape fuarında 100 firma sergi açacak ve fuara 5 binin üzerinde ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Fuarın açılışını Cidde valisi Prens Mişal Bin Mecid Bin Abdülaziz'in yapacağı açıklandı.
Star


Geri Dön