23 / 04 / 2024

Körfez’de sele karşı taş duvar örülecek!

Körfez’de sele karşı taş duvar örülecek!

Yağışlardan etkilenen yerleşim yerlerini mercek altına alan Körfez Belediyesi, bölgede güvenlik bandı oluşturmak adına sele ve toprak kaymasına karşı taş duvar örme çalışmalarına hız verdi.



Yağışlardan en çok etkilenen yerleşim yerlerini mercek altına alan Kocaeli Körfez Belediyesi, bölgede güvenlik bandı oluşturmak adına sele ve toprak kaymasına karşı taş duvar örme çalışmalarına hız verdi.


Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler heyelan ve toprak kayması başta olmak üzere olası sel afetleri karşı tedbirlerini artırarak devam ettirdi. Bu kapsamda ekipler Hereke Mehmet Birol caddesinde taş duvar örme çalışmaları başlatarak can ve mal güvenliğini sağlayacak. 


Vatandaşların güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak için istinat duvarı yapımı çalışmalarına ara vermeden başlayan Körfez Belediyesi, bölgede tehlike arz eden bahçe duvarlarını yıkarak yerine yenisini inşa ediyor. 


Planlanan çalışmalar kapsamında 30 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde istinat duvarı örecek olan Körfez Belediyesi, ayrıca örülecek duvarın olduğu bölgeye yeni imar yolu açacak. Açılacak olan yeni yol ile bölge halkının ulaşımlarına büyük bir kolaylık getirilmiş olacak.


Hürriyet Yerel




Geri Dön