26 / 04 / 2024

Korkuteli Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemele yapıldı!

 Korkuteli Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemele yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, büyükşehir yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin işletmesine geçen Korkuteli Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu. Tesis 75 dönümlük arazi alanına sahip.



ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, büyükşehir yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin işletmesine geçen Korkuteli Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu. 

Atık Su Arıtma Tesisi Çevre Mühendisi Nafize Uysal'dan tesisteki çalışmalar hakkında geniş bilgi alan Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, kanalizasyon evsel bağlantı ücretlerinin 600 TL'den 300 TL'ye düşerken, içme suyu fiyatlarında da yüzde 20'lik düşüş olduğunu belirtti. 75 dönümlük bir arazideki tesisin şu an 75 bin kişiye hizmet edeceğini belirten Karaceliloğlu, plan ve projeye göre 150 bin kişiye hizmet edecek kapasiteye sahip olduğunu kaydetti. 


Çevre Mühendisi Nafize Uysal ise verdiği bilgilerde, "Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Atıksu Arıtma Tesisi'nde kullanılan proses biyolojik arıtmadır. Uzun havalandırmalı aktif çamur sistemi mevcut olup, sistemde 2 adet havalandırma havuzu, 2 adet çökertme havuzu, 1 idari tesis binası, 1 adet su deposu, 1 adet jeneratör ve blower odası bulunmaktadır. Bu sistemden çıkan su yüzde 95 seviyesinde arıtılmış olarak Korkuteli Çayı'na deşarj edilecektir" dedi. 


Hürses


Geri Dön