18 / 04 / 2024

Koru Florya AVM satıldı mı?

Koru Florya AVM satıldı mı?

Bakırköy Florya'daki Koru Florya AVM projesinin ihalesi bugün TOKİ tarafından yapıldı. 730 milyon liralık muhammen bedel ile satışa sunulan Koru Florya AVM ihalesine katılım olmadığından satış gerçekleşmedi...



Bakırköy Florya'daki Koru Florya projesinde yer alan alışveriş merkezinin  TOKİ  tarafından bugün ihalesi gerçekleştirildi. Ancak Koru Florya AVM'ye dün Emlakkulisi.com'da Arke İnşaat açıklamasında yayınlandığı gibi herhangi bir katılım gerçekleştirilmedi. 


730 milyon liralık muhammen bedel ile satışa sunulan Koru Florya AVM'nin bu durumda satışı da gerçekleştirilmedi. 


Arke İnşaat açıklaması:

'5 Şubat'ta 2015 tarihinde yapılacağı duyurulan, Koru Florya AVM satış ihalesinin de bu durumlardan dolayı bankaların da bu projeye kredi vermediğinden kimse katılamayacak olup, ihale yapılacak olsa bile usulsüz yapılacağını bilgileriniz dahilinde duyuruyoruz…'


Koru Florya AVM davasında neler olmuştu?

Koru Florya AVM'de alışveriş merkezi kısmı konut sahiplerinin oluru alınmadan büyütülmüş, ortaklık bozulmuş ve davalar açılmıştı. Bunun üzerinde İstanbul 7. İdare Mahkemesi konu ile ilgili  geçici bir karar vermişti. Ara karar gereğince dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmişti.


Mahkeme Davalı Bakırköy Belediyesi'ne, Davacı Arke İnşaat'a ve TOKİ'ye 3 Şubat tarihinde 15 gün süre vermişti. Ayrıca İstanbul 7. İdare Mahkemesi Bakırköy Belediyesi, Arke İnşaat ve TOKİ'den bazı belgeler temin etmesini de istemişti. 


Bakırköy Belediyesi'nden tadilat ruhsatlarına karşı başka dava açılıp açılmadığının sorulmasına, açılmış ise buna dair bilgi ve belgeleri isterken Arke İnşaat'tan ise tadilat ruhsatı tarihinden önce kaç bağımsız bölümün satışa konut olduğunun, bu satışların nasıl (satış vaadi sözleşmesi, kat irtifakı tapusu verilerek vb.) yapıldığı ve en az 2 sözleşme örneğinin istenmesine karar verdi. 


Mahkeme TOKİ'den ise dava konusu tadilat ruhsatı tarihinden önce kaç bağımsız bölümün satışa konut olduğunun, bu satışların nasıl yapıldığı ve en az 2 sözleşme örneğinin istenmesine ayrıca satış vaadi sözleşmesi ya da kat irtifakı tapusu verilerek satılan bağımsız bölümlerin alıcılarından projelerde değişikliğe ilişkin muvafakat alınıp alınmadığına dair bilgi ve belge talep etti. 


MAHKEME KARAR METNİ İÇİN TIKLAYINIZ 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön