19 / 04 / 2024

Koru Florya projesinde son durum!

Koru Florya projesinde son durum!

BAKIRKÖY 'DE yapımı devam eden Koru Florya projesinde AVM alanı konut sahiplerinin ' olur 'u alınmadan büyütülünce ortaklık bozuldu, davalar açıldı. Davacı ve TOKİ'ye 15 gün süre verildi.



TOKİ'ye ait arazide inşaatı "hasılat paylaşımı" usulü ile üstlenen 4 şirketten Ar-Ke İnşaat, önce ortakları Aydınlı İnşaat, Metal Yapı ve Vizyon Life İnşaat'ı dava etti. Ardından da Ar-Ke İnşaat, Faruk Biltekin ve Suat Keleş Bakırköy Belediye Başkanlığı aleyhine 3 ayrı dava açarak, tüm maliklerin oluru alınmadan, imara aykırı proje tadilatının önünü açan yapı ruhsatının iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını istedi. 


Davalı Bakırköy Belediyesi, Ar-Ke İnşaat'ın açtığı davada verilen durdurma kararına itiraz etti. Mahkeme 3 Şubat'ta sonuçlandı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Bakırköy Belediyesi'nden tadilat ruhsatlarına açılan başka dava olup olmadığını sordu. Ar-Ke İnşaat'tan da tadilat ruhsatı tarihinden önce kaç adet bağımsız bölümün satışa konu olduğu, bunların nasıl yapıldığı ve satış sözleşmesi örnekleri istendi. TOKİ'den de bazı bilgiler talep edildi. Ara karar gereği davalı, davacı ve TOKİ'ye 15 gün süre verildi. Yeni bir karar alınıncaya kadar dava konusu işlemin yürütmesi durduruldu. 


Sabah


Geri Dön