18 / 04 / 2024

Köseköy Lojistik Köyü'nde son durum ne?

Köseköy Lojistik Köyü'nde son durum ne?

Kartepe'de beklentiler bir türlü hayata geçirilmiyor. Bunlardan biri de Köseköy Lojistik Köyü. Proje neredeyse unutuldu ama bir dönem dedikodusu bile bölgenin prim yapmasına neden olmuştu...




Kartepe'de beklentiler bir türlü hayata geçirilmiyor. Bunlardan biri de Köseköy Lojistik Köyü. Proje neredeyse unutuldu ama bir dönem dedikodusu bile bölgenin prim yapmasına neden olmuştu Bir dönem "Haydarpaşa Gar'ı Köseköy'e geliyor" diye bir çok yatırımcı bölgeden arsa satın aldı. Buna bir de Köseköy Lojistik Köyü'de eklenince gayrimenkul yatırımcısı neredeyse gözünü bu bölgeye dikti. Fiyatlar o dönemde birdenbire fırladı ama gelin görün ki ne bölge yeterince prim yaptı ne de yatırım yapıldı. Şu anda sadece bekleniyor. Bölgedeki araziler de satılıyor ama bu satışlar beklentinin üzerinde oluyor. 


MAKETTEN YATIRIM 

Köseköy Lojistik Köyü civarı satılık arsalar mevcut ama nerede olduğu bile belli olmayan, sanki çok gizli bir proje var da saklanıyor. Satıcılar bile bilmiyor neyi sattıklarını. Bazen de düşünüyoruz, Köseköy Lojistik Köyü civarında yatırım yapmak isteyenlere "Maketten" satış mı yapılıyor? 

Araştırma yaptığımızda birkaç resim ve çok kısa bilgilere ulaşabildik. Bazen düşünüyoruz, bu proje rafa mı kaldırıldı? 


BELEDİYE Bİ HABER! 

Köseköy Lojistik Köyü herhalde en çok Kartepe Belediyesi'ni ilgilendirir. 

Belediyenin resmi web sitesine girdiğimizde konuyla ilgili en ufak bilgi, belge, resim yok. Sanki Köseköy Lojistik Köyü, Gölcük Belediyesi sınırları içerisinde yapılacak! Bu konuda Kartepe Belediyesi bir an önce ellerindeki bilgileri bizlerle paylaşmasını öneriyoruz ki bizler de bölgeye yatırım yapmak isteyenleri yönlendirmeye çalışalım. 


DAHA FAZLA TANITIM 

Aslında sadece Kartepe Belediyesi'ne de yüklenilmemesi gerekiyor. Köseköy Lojistik Köyü Projesi sadece Kartepe için önem taşımıyor. Kocaeli için büyük önem taşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu konuyu ele almalı. Bu konuyla ilgili Büyükşehir'in tanıtım çalışması olduğunu sanmıyorum, varsa da bizler bilmiyorsak yeteri kadar tanıtım olduğu da söylenemez. Hem tanıtım, hem de bilgilendirme anlamında bir çalışma yapılmasını istiyoruz. 


SON HABER 2012'DEN 

Köseköy Lojistik Köyü şeklinde internette araştırma yaptığınızda 2012 yılına ait haberler görüyorsunuz. Haber metinlerinde 'Türkiye'nin en büyük özel lojistik köyü 800 dönüm arsa üzerinde İzmit Köseköy'de kurulacak. 350 bin metrekarelik kiralanabilir depo ve ofis alanlarının bulunacağı köyün 175 milyon dolar maliyetle 3.5 yıl içinde 

tamamlanması planlanıyor' diye bahsediyor. Buna göre projenin bitmesine 1 yıldan az zaman kalmış olması lazım. 


TAVSİYEMİZ, YATIRIM YAPIN 

Yine de hareket var ve o değilse başka proje bu bölge mutlaka ayağa kalkacak. Böylesi bakir alan için mutlaka projeler olacak. Buna bağlı olarak elimizdeki bilgilere göre, bölge bir yıla kadar hızlı yükseliş trendine girecek. Gerek Kartepe Kent Meydanı, gerek Köseköy Lojistik Köyü, gerekse Kent Konut Kartepe Evleri'nin çok kısa süre içinde hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu saydığımız üç proje mesafe olarak birbirlerine çok yakın olması bile bölgenin nasıl prim yapacağını görmemizi sağlıyor. 

Hala çok uygun fiyatlara arsa yatırımı yapabilirsiniz. Bu tarz arsalar mevcut, sadece iyi terciler yapmanız gerekiyor. Bu konuda da profesyonel destek almanızı tavsiye ederiz. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön