19 / 03 / 2024

KOSGEB Ankara Ticaret Odası'nda temsilcilik açacak!

KOSGEB Ankara Ticaret Odası'nda temsilcilik açacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) temsilcilik açacak. Konuyla ilgili protokol imzalandı...



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB),  Ankara  Ticaret Odası’nda (ATO) temsilcilik açacak.

 

Temsilcilik açılmasına ilişkin protokol, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan tarafından imzalandı. Protokol uyarınca KOSGEB, Ankara’daki işletmelere vereceği hizmet ve desteklerin yaygın, etkin ve koordinasyon içinde sunulması amacıyla ATO Hizmet Binası içinde bir temsilcilik açacak. ATO’daki KOSGEB Temsilciliği’nde tam gün görev yapmak üzere bir KOBİ uzmanı ya da uzman yardımcısı görevlendirilecek. Temsilcilik, KOSGEB destek ve hizmetlerinin işletmelere duyurulması ve tanıtılması ile ilgili çalışmaları yürütecek.

 

Protokol imza töreninde konuşan ATO Başkanı Salih Bezci, KOSGEB Temsilciliği’nin Ankara’da ilk kez ATO bünyesinde açılacağını belirterek, “KOSGEB ile 4-5 yıldır devam eden çalışmalarımız var. Bugün de çok güzel bir anlaşmaya imza attık” dedi. KOSGEB ile birlikte düzenledikleri Girişimcilik Eğitimi’ne çok yoğun talep olduğunu anlatan Bezci, eğitimin bu yıl da devam edeceğini bildirdi. Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) ve başka kurumların da ATO’da temsilciliği bulunduğunu hatırlatan Bezci, “ATO olarak bundan gurur duyuyoruz. Esnafımız, tüccarımız buraya geldiğinde bütün işini görüp gidiyor” diye konuştu.

 

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise, Ankara’daki KOBİ’lere ATO aracılığıyla daha çabuk hizmet ulaştıracaklarına dikkati çekerek, “Ankara Ticaret Odası köprümüz olacak. KOBİ’lere daha iyi hizmet vermiş olacağız. Ankara’daki ticaret erbabı KOBİ’lerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. KOSGEB’in 81 ilde teşkilatlanmayı tamamladığını anlatan Kaplan, “Bugünden itibaren sivil toplum örgütlerinde, ticaret odalarında daha fazla KOBİ’ye erişebilmek, onların bilinçlenmesine, proje hazırlanmasına, girişimcilik konusundaki çalışmalarına daha yakından hizmet verebilmek adına temsilcilikler açıyoruz. ATO vizyon birlikteliğimiz olan bir kurum” diye konuştu. KOBİ’lere hizmet verme konusundaki desteklerinden dolayı Başkan Bezci’ye teşekkür eden Kaplan, imzalanan protokolün, ATO ile birlikte KOBİ’lere yönelik yeni projelere yürütülmesine imkan vereceğini de sözlerine ekledi. Kaplan, KOBİ’lerin rekabet gücünü artıracak eğitim, danışmanlık, kümelenme, Ar-Ge ve inovasyon gibi projelerinin temsilcilik aracılığıyla hayata geçirileceğini bildirdi.

 

Başkan Bezci, protokol imzaladıkları kalemi hatıra olarak KOSGEB Başkanı Kaplan’a armağan etti.


Geri Dön