20 / 04 / 2024

Kosova Çevre ve Şehircilik Bakanı Ferid Agani görevden alındı!

Kosova Çevre ve Şehircilik Bakanı Ferid Agani görevden alındı!

Kosova Çevre ve Şehircilik Bakanı Ferid Agani, talebi üzerine Başbakan İsa Mustafa tarafından görevden alındı. Agani'nin hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma başlatılmıştı.



Hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma başlatılan Kosova Çevre ve Şehircilik Bakanı Ferid Agani, talebi üzerine Başbakan İsa Mustafa tarafından görevden alındı.


Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mustafa'nın bugünkü bakanlar kurulu toplantısında Agani'nin talebini kabul ettiği bildirildi.


Agani'nin görevden alınmasını talep ettiğine işaret eden Mustafa, "Agani'nin bu jestini takdir ediyorum. Tüm prosedür ve yasaların uygulanması, yargı kurumlarının işlerini bağımsız bir şekilde yürütmesinin sağlanması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


Agani hakkında, Sağlık Bakanlığı yaptığı dönemde görevini kötüye kullandığı iddiasıyla soruşturma başlatılmış, yaşanan gelişmelerin ardından Agani, bakanlık görevinde ayrılmak istediğini açıklamıştı.


Agani ve hakkında soruşturma açılan Sağlık Bakanlığı yetkililerinin iki özel hastaneden yaklaşık olarak 4,5 milyon avro haksız kazanç elde ettiği iddia ediliyor.


Soruşturmaya aralarında Agani'nin de bulunduğu 64 kişi dahil edilmişti.



Sabah


Geri Dön