29 / 03 / 2024

Kösrelik Bağları'nda imarlı arazideki evlere su ve elektrik verilmiyor!

Kösrelik Bağları'nda imarlı arazideki evlere su ve elektrik verilmiyor!

Keçiören'in Kösrelik Bağları'nda vatandaşlar imarlı arazilerindeki evlerinde 25 yıldır susuz ve elektriksiz yaşıyor. Yol sorunu da cabası.



Ankara'nın doğa harikası Kösrelik Bağları mevkisinde yaşayan 30 hanenin şehirden uzak köy yaşamı hevesi kursağında kaldı. Bağlum Belediyesi döneminde arsa alıp ev, bağ, bahçe yaptığı Kösrelik'te yaşayan vatandaşlar, bozuk yoldan, elektrik ve suyun olmayışından hatta telefonlarının dahi çekmeyişinden illallah etti. Sularını bidonlarla kaynak suyundan taşıyan vatandaşlar gaz lambası ve el feneri ile aydınlanıyor. Yerleşim yerlerinin Karşıyaka Mahallesi Kösrelik Köyü arazisi içinde olduğunu belirten Fatma Ravlı (60), "Kösrelik Bağları çok değerli bir yer. Gelecekte Ankara'nın doğa harikası olarak konuşulacak. Hatta Keçiören Belediyesi'nin de bu mevkideki gölet kenarına mesire alanı yapmak için çabaları olduğunu biliyoruz. Bu umutlarla aldığımız araziler; yaptığımız evler, bağlar, bahçeler şehir hayatından uzakta kafa dinlemek içindi. Fakat 25 yıldır ne elektrik var ne de su" diye konuştu. 


RÜZGAR GÜLÜ TAKAN VAR 

Yolun da çok kötü durumda olduğunu anlatan Ravlı, "Sadece hafta sonları günü birlik gelebiliyoruz. Birçok insan rüzgâr gülüyle elektrik üretmeye çalışıyor. Keçiören Belediyesi yetkilileri 'burası imara açıldığı zaman yol 11 metreyi geçtiği için Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda' diyor. Büyükşehir Belediyesi'ne de sürekli dilekçe veriyoruz. Oradan da 'en kısa zamanda yapacağız' diyorlar. Bizler mağduruz ve yetkililerin yardım etmesini istiyoruz" dedi. Kösrelik'in Laleli Pınar Mahallesi ile Kösrelik Köyü arasında konumlandığını vurgulayan Hasan Toraman (60) ise "Laleli Pınar Mahallesi ve Kösrelik Köyü'nde elektrik ve su var. Fakat bu iki mevkiyi bağlayan Kösrelik'te su ve elektrik yok" dedi. 


'ÜVEY EVLAT MUAMELESİ'

Kösrelik Bağları'na imar geldiğini, bir kısmının villa bir kısmının da çok katlı bina alanı olduğunu ifade eden Mehmet Akkaya (80) da şunları söyledi: "Burada Sanatoryum Hastanesi alanı dahi var. Biz yerlerimizi alırken Bağlum Belediyesi'nden izinli aldık ve buralara şehirden uzakta yaşamak için sermaye yatırdık. Üvey evlat gibiyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'ten ve Keçiören Belediye Başkanımız Mustafa Ak'tan yardım bekliyoruz." 



Sabah


Geri Dön