27 / 04 / 2024

Koşuyolu, Moda ve Yeldeğirmeni emsal artışı bekliyor!

Koşuyolu, Moda ve Yeldeğirmeni emsal artışı bekliyor!

Kadıköy Belediyesi’nin Koşuyolu Mahallesi için emsal artışı öneren imar planına ne cevap geldi? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Koşuyolu’nda imar artışını onayladı mı? Moda ve Yeldeğirmeni için emsal artışı öneren plan ne durumda? İşte cevaplar...



Koşuyolu, Moda ve Yeldeğirmeni emsal artışı bekliyor!


Kadıköy Belediyesi, Koşuyolu Mahallesi'nde imar artışı için bir plan hazırlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu ancak plan, Bakanlık tarafından Aralık 2013'te reddedildi. Kadıköy Belediyesi, Ocak 2014'te Moda semti için emsal artışı öneren bir plan hazırladı ve Bakanlığa gönderdi. Kadıköy Belediyesi, Moda için Bakanlık'tan cevap bekliyor.


Kadıköy Belediyesi, Kasım 2013'de tüm ilçede kentsel dönüşüm için bir yenileme planı hazırladı ve Kadıköy'de 2,07 olan emsalin 2,50'ye çıkarılmasını teklif eden bir plan hazırladı. Aralık 2013'te bu plan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından reddedildi. 



Koşuyolu'nda emsal artışı olacak mı?


Kadıköy Belediyesi, Bakanlık tarafından reddedilen planın ikinci aşaması olarak Hasanpaşa ve Acıbadem Mahalleleri ile birlikte Koşuyolu Mahallesi için kentsel dönüşüm imar artış planı oluşturdu ve Bakanlığa gönderdi. Ancak bunlar da Aralık 2013’te reddedildi.



Moda ve Yeldeğirmeni’nde emsal artışı olacak mı? 


Kadıköy Belediyesi, bunun üzerine Moda ve Yeldeğirmeni Mahallelerini kapsayan bir plan hazırladı. Moda ve Yeldeğirmeni’nde emsal artışı öneren plan, Ocak 2014’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi.  Kadıköy Belediyesi, emsal artışı öngören imar değişikliği planını açıklamak için Bakanlık’tan cevap bekliyor…



Geri Dön