27 / 04 / 2024

KOTO'dan inşaat sektörüne özel arama konferansı!

KOTO'dan inşaat sektörüne özel arama konferansı!

KOTO Başkanı Özdağ, Kocaeli Merkez ve Gölcük’te düzenlenen, sonuçları ticari hayatın canlandırılması noktasında büyük umut aşılayan arama konferanslarının inşaat sektörü için de düzenleneceğini söyledi.



KOTO Başkanı Özdağ, Kocaeli Merkez ve Gölcük’te düzenlenen, sonuçları ticari hayatın canlandırılması noktasında büyük umut aşılayan arama konferanslarının inşaat sektörü için de düzenleneceğini söyledi.

Konut inşaatı sektöründe faaliyet gösteren firmaların dahil olduğu KOTO 2. Meslek Komitesi, sektör temsilcileri ile gerçekleştirdiği ilçe buluşmalarına İzmitli üyelerin katılımı ile sürdürdü. İlginin yoğun olduğu toplantıya; Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, başkan yardımcısı Zihni Yılmaz, 2. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cahit Akyol, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Altun, Yusuf Koçak, Hüseyin Cahit Akyol, Şahin Kaya, Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Metin Alan, yönetim kurulu üyeleri, aynı zamanda komite üyesi de olan meclis üyeleri Hasan Kanca, Mikail Kayacı, Cengiz İpek, 2. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Olhan, Başkan Yardımcısı Faruk Mamik ve gruba dahil olan firmaların temsilcileri katıldı.


 


"EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ARSA"


Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, yoğun ilgi dolayısıyla firma temsilcilerine teşekkür etti. Kocaeli’de göçle birlikte her yıl 10 bin konuta ihtiyaç duyulduğu verisini paylaşarak sözlerine başlayan Başkan Özdağ, “İnşaat sektörü; beklentinin çok yüksek olduğu bir iş kolu. Sektörümüz çok canlı ve çok hızlı gelişiyor. Ancak bir o kadar da kendilerine ait beklenti ve sıkıntıları olan bir sektör. Kocaeli’de kötü bir yapı stoku var, en büyük sıkıntımız ise arsa. Bu kötü yapı stokundan acilen, beklentileri karşılayan bir yapı stokuna geçmek durumundayız. Bunun için acilen çözüm üretilmeli ”dedi.  


ARAMA KONFERANSI


Özdağ, “Komitemizin ve Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneğimizin bu konuyla çalışma yaptıklarını biliyoruz. Bu sorunların çözümü için arama konferansı gerçekleştireceğiz. Müteahhit olarak neyi doğru yapıyoruz, neyi yanlış yapıyoruz, hangi noktaları düzeltmemiz lazım bunun çalışmasını çıkartmış olacağız. Üniversiteden hocalarımız da bu konuda destek verecekler. Çıkan sonuçları da tüm kentimizin dinamikleriyle paylaşacağız. Kocaeli’nde tüm ilçelerin kol kola olduğu bir organizasyon olan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği’ne de teveccüh gösterdiğinizi biliyorum, ilgilerinizin devamını bekliyoruz” dedi.


Kocaeli Gazetesi


Geri Dön