11 / 05 / 2024

Koton Dubai Mall'de mağaza açtı

Koton Dubai Mall'de mağaza açtı

Dubai'de 23 mağazaya sahip Koton, dünyanın en büyük AVM'si Dubai Mall'de 20 bin dolara kiraladığı 500 metrekarelik mağazadan yıllık 4 milyon dolar ciro bekliyor



Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz Dubai'deki 23 mağazanın önümüzdeki yıl 31'e ulaşacağını belirterek dünyanın en büyük AVM'si olan Dubai Mall'de 500 metrekarelik mağaza açtıklarını söyledi. Yılmaz, "Bu mağazamızın metrekare kirası 40 dolar. Buradan yıllık 4 milyon dolar ciro bekliyoruz" dedi. Yine sahip olduğu özellikleriyle dünyanın önde gelen AVM'lerinden biri olan Mall of Emirates'deki mağazalarının bölgedeki tüm markalar arasında en başarılı olduğunu anlatan Yılmaz, "o mağaza 850 metrekare ve cirosu 7 milyon dolar. Her yıl satışlarımız yüzde 20 büyüyor" diye konuştu.
Yılda 35 milyon kişinin gelmesi beklenen İnşaat şirketi Emmar tarafından yapılan 1 milyon 125 bin metrekare alana sahip AVM'de 1200 mağaza yer alıyor. Henüz 3'te 2 si açılan mağazalar arasında Türkiye'den Koton, Gizia, Atasay Kuyumculuk, Merinos Halı da yer alıyor. Koton, Gizia ve Merinos birinci katın işlek alanlarında yer alırken, Atasay ise 220 mağazanın yer aldığı dünyanın en büyük kuyumcu holü olarak anılan "Gold Souk" alanında yer alıyor.

Cannes'dan ödül
Koton, perakende sektöründe faaliyet gösteren firmaların yarıştığı, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MAPIC 2008 Perakende ve Gayrimenkul fuarında "Perakende Başarı Hikayesi" kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu. Yılmaz, ödülle ilgili olarak "MAPIC'de aldığımız ödül, bizim bir dünya markası olduğumuzun uluslararası arenada da tescil edilmesidir" dedi.

Milliyet

Geri Dön