25 / 04 / 2024

Koton, Londra’da mağaza açacak!

Koton, Londra’da mağaza açacak!

Koton Yönetim Kurulu üyesi Gülden Yılmaz, 2016’da önce Paris’te ardından Londra’da mağaza açacaklarını açıkladı. Yılmaz, ilk defa 2016 yılında Türkiye’den çok yurtdışında mağaza açacaklarını söyledi.



TÜRKİYE’nin perakende sektöründeki öncü markalarından Koton, global bir marka olma yolunda ilerliyor. Kısa süre önce Victoria’s Secret’ın da bir dönem tasarımlarını yapan Ishak Sardouk’u Tasarım Direktörlüğü’ne getiren Koton dün İlkbahar-Yaz koleksiyonunun ilk tanıtımını gerçekleştirdi. Koton Yönetim Kurulu üyesi Gülden Yılmaz, 2016 yılı içinde yurt dışında özellikle de Avrupa’nın önde gelen moda merkezlerinde büyümeyi hedeflediklerini açıkladı. Kısa süre sonra Paris’te ilk Koton mağazası açacaklarını söyleyen Yılmaz, hemen sonra da Belarus ve Fas’ta Koton mağazası açacaklarını aktardı. Yılmaz bu yıl içinde Londra’da da bir Koton mağazası açılacağını belirtti. 


Gülden Yılmaz şöyle konuştu: “Moda dünyasının saygın isimlerinden, dünya markalarında uzun yıllar tasarım direktörlüğü yapmasının yanı sıra WGSN’de de başkan yardımcılığı görevini yürüten Isham Sardouk’u Koton’a transfer ettik. Isham’ın bilgi ve birikimi ile global olma yolunda Koton’a büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Türkiye’den çıkan ilk global moda markası olmayı hedefliyoruz. 2015’i 159’u yurt dışında olmak üzere toplam 434 mağaza ile kapadık. Koton bu yıl 91 mağaza açmayı planladı, bu mağazaların 51’i yurt dışında olacak. Koton ilk defa 2016 yılında Türkiye’den çok yurt dışında mağaza açacak ve 2016 yılı sonunda toplam mağaza sayısını 525’e çıkaracak.”


ROMANTİK KOLEKSİYON

ISHAM Sardouk’un başkanlığını yaptığı tasarım ekibi ilk koleksiyonunu dün tanıttı. Sardouk koleksiyonunu, “Canlı, enerjik ama bir yandan da romantik bir esinti sunan geniş bir koleksiyon” diye tanımladı. Sardouk şöyle devam etti: “Koton gibi güçlü bir ruhu olan ve dünya genelinde 800’den fazla satış noktası bulunan bir marka ile bir araya gelmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. 2016 İlkbahar-Yaz sezonu için Koton’a çok özel koleksiyonlar hazırladık. Bu sezon enerjik, sıcacık ve stil dolu tasarımlar ile moda severleri buluşturacağız.”


Hürriyet 


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Koton, yurtiçi ve yurtdışındaki büyüme hedefine tasarım gücünü ekledi. Dünyaca ünlü tasarımcı Isham Sardouk'u da bünyesine katan Koton, bu yıl yurtdışında Türkiye'dekinden daha çok mağaza açacak. Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, "2015'i 159'u yurtdışında olmak üzere toplam 434 mağaza ile kapattık. Bu yıl da açmayı hedeflediğimiz 91 mağazanın 51'i yurtdışında olacak" dedi. Koton, bu yıl modanın kalbi Paris'te ilk mağazasını açmaya hazırlanıyor. 


Sabah


Geri Dön