26 / 04 / 2024

Koton yurtdışında 51 yeni mağaza açacak!

Koton yurtdışında 51 yeni mağaza açacak!

Koton’un Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, “2016’da ilk defa yurt dışında açacağımız mağaza sayısı, yurt içindekini geçecek. Bu yıl açacağımız 91 mağazanın 51’i yurt dışında olacak” dedi.



Koton, 2016 İlkbahar-Yaz sezonu için hazırladığı yeni koleksiyonlarını dün tanıttı. ‘An Optimist Spring Escape’ teması ile hazırlanan koleksiyonlar, Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz ve şirketin global transferlerinden Koton Tasarım Direktörü Isham Sardouk’un ev sahipliğinde lanse edildi.

 

Hedef global olmak

 

2015 yılı itibarıyla büyük bir değişim ve dönüşüm içine girdiklerini söyleyen Yılmaz, “Önümüzdeki dönemler için hedefimiz; global moda markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemek. Bu hedefi gerçekleştirirken her zaman olduğu gibi sezon trendlerini ulaşılabilir fiyat aralığında, özgün tasarımlar ile müşterilerimize sunacağız” dedi.  En önemli atılımlarından dünya markalarında uzun yıllar tasarım direktörlüğü yapmasının yanı sıra WGSN’de de başkan yardımcılığı görevini yürüten Isham Sardouk’u Koton’a transfer etmek olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

 
Yeni transferiyle tanıttı

 

“Isham’ın bilgi ve birikimi ile global olma yolunda Koton’a büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. 2016’da, ilk defa yurt dışında açacağımız mağaza sayısı, yurt içinde açacağımız mağaza sayısından fazla olacak. 2015 yılını 159’u yurt dışında olmak üzere 434 mağaza ile kapattık. Bu yıl da açmayı hedeflediğimiz 91 mağazanın 51’i yurt dışında olacak. Bu yıl modanın kalbi Paris’te ilk mağazamızı açacağız. Paris’ten sonra sırada Belarus, Fas, Almanya ve İngiltere olacak. Kendi coğrafyamızda başladığımız bu yolculuğu artık bambaşka bir boyuta taşıyacağız ve Türkiye’nin ilk global moda markası olacağız. Organizasyon yapımız, kadromuz ve tasarımlarımızla artık dünya markası olmaya hazırız.”


Vatan


Geri Dön