25 / 04 / 2024

KOÜ İnşaat Mühendisliği öğrencileri Symbol AVM şantiyesini gezdi!

KOÜ İnşaat Mühendisliği öğrencileri Symbol AVM şantiyesini gezdi!

D 100 Karayolu üzeri Yahya Kaptan Karşısı Koçtaş'ın yanında bulunan Symbol Kavanlar İnşaat'ın ilk ziyaretçileri KOÜ İnşaat Mühendisliği 1. 2. ve 3.sınıf öğrencileri oldu.



2015 yılının Mayıs ayında hizmete girecek olan Symbol AVM kapılarını ziyaretçilerine açmaya başladı. D 100 Karayolu üzeri Yahya Kaptan Karşısı Koçtaş'ın yanında bulunan Symbol Kavanlar İnşaat'ın ilk ziyaretçileri KOÜ İnşaat Mühendisliği 1. 2. ve 3.sınıf öğrencileri oldu. 


Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nin öğrencileri üniversite ile Genç İnşaat Mühendisleri Odası tarafından organize edilen ziyaret programı çerçevesinde Kavanlar İnşaat tarafından yapılan SYMBOL AVM'nin inşaatını gezdi. Öğrencilere 2015 yılı Mayıs ayında tamamlanacak olan Symbol İnşaatı Şantiye Şefi Veysel Yılmaz. Mimar Furkan Ustaoğlu, İnşaat Mühendisi Serhat Çelep eşlik etti. 

KOÜ İnşaat Mühendisliği 1. 2. Ve 3.sınıf öğrencilerinden oluşan 30 kişi inşaatı gezerek bilgi aldı. 


YERİNDE İNCELEDİLER

 Öğrenciler adına konuşan Ali Emir Şişman, gezinin kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek, "Çelik donatı, kaba inşaatla ilgili her 188 bin metrekare alanda hastane, AVM, kongre merkezi ve otelden oluşan Symbol Kocaeli, 2015 yılının Mayıs ayında bitecek. 

şeyi gördük. Kayıcı ve sabit mesneti gördük. 

Zemin iyileştirmesini bire bir gördük. 450 bar basınçla çimento şerbetinin nasıl aktarıldığını öğrendik" dedi. Şişmaıı'ın ardından söz alan ve inşaat hakkında çeşitli bilgilen veren Şantiye Şefi Veysel Yılmaz ise, projenin öğrenciler tarafından tam anlamıyla öğrenildiğini belirterek, buraya yapılacak olan yaşam kompleksiyle alakalı geniş bir bilgi elde ettiklerini kaydetti. 


2013 KASIM DA BAŞLAMIŞTI 

2013 Kasım ayında başlayan proje, hastane, AVM, otel ve kongre merkezinden oluşacak. 200 milyon dolar maliyetle tamamlanacak olan proje, Kocaeli'deki en büyük AVM inşaatı olarak yükseliyor. Projenin içindeki Mcdical Park Hastanesi 23 bin, alışveriş merkezi 62 bin, otel 12 bin ve kongre merkezi de 5 bin metrekareden oluşacak. Proje içinde 1.750 araçlık otopark da bulunacak. İnşaatın kaba kısmı yüzde yüz tamamlanırken ince inşaat ise yüzde 35'1er düzeyinde. Hastaneyi 10 yıllık kiraya veren Kavanlar İnşaat, oteli, AVM'yi ve kongre merkezini ise kendileri işletecek. yapılan Symbol Kocaeli'yi kaba inşaatı yüz Kavanlar İnşaat tarafından Kocaeli'nin ilk büyük AVM inşaatı olan Symbol Kocaeli'yi KOÜ İnşaat Mühendisleri öğrencileri gezdi. 


Mavi Kocaeli Gazetesi


Geri Dön