24 / 04 / 2024

Kovancılar'a öğrenci yurdu ve gençlik merkezi inşa edilecek!

Kovancılar'a öğrenci yurdu ve gençlik merkezi inşa edilecek!

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, ilçeye gençlik merkezi ve yüksek öğretim kız erkek öğrenci yurtlarının yapılacağını söyledi. Şuay Alpay gençlik merkezi ve yüksek öğretim öğrenci yurtlarının olurunu çıkarttı.



Akpınar, geçtiğimiz günlerde Ankara'da Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ile birlikte yaptığı temaslar neticesinde gençlik merkezi ve yüksek öğretim öğrenci yurtlarının olurunu çıkartarak ilçeye büyük hizmetler kazandırdı. 


Akpınar yaptığı açıklamada, "Gençlik merkezi için Ankara'da Milletvekilimiz Şuay Alpay ile birlikte girişimlerde bulunduk ve olurunu çıkardık. 

Gençlik merkezi için Kalkınma Bakanlığı aracılığı ile 3 milyon TL bütçe ayrılarak, projesi hazırlanıp ihale aşamasına geldi. Gençlik merkezi için yer tahsisini yaptık yeni imar planımızda TOKİ'de bulunan kapalı spor salonu ve Meslek Yüksek Okulu'nun arasında bulunan 4 dönümlük araziyi gençlik merkezi için ayırmış bulunuyoruz" dedi. 


Akpınar, yüksek öğretim kız erkek öğrenci yurtları için de şu açıklamayı yaptı: "İl çemize dışarıdan gelen öğrenciler kalacak yurt sıkıntısı yaşıyor. Bu sıkıntıyı gidermek  amacıyla yine Ankara'da temaslarda bulunduk. Milletvekilimiz Şuay Alpay bize müjdeyi vererek ilçenin yatılı yurt sorununun giderileceğini belirtti. İlk etapta kiralama  usulü ile giderilecek olan yurt sıkıntısı önümüzdeki günlerde projesi hazırlanıp ihale aşamasına gelecek." 


Elazığ Birlik Haber Gazetesi


Geri Dön