19 / 04 / 2024

Köy Hayatına Özlem Evi'ni 2013'te 10 bin turist ziyaret etti!

Köy Hayatına Özlem Evi'ni 2013'te 10 bin turist ziyaret etti!

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesinde bulunan 2 asırlık yöresel eşyaların sergilendiği Köy Hayatına Özlem Evi'ni geçen yıl 10 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi...




Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesinde bulunan 2 asırlık yöresel eşyaların sergilendiği Köy Hayatına Özlem Evi'ni geçen yıl 10 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi. Köy evini ziyaret eden Alman, İngiliz, Rus, Belçika, Japon, Finlandiya, Portekiz, Avusturya, Kanada, İsveç, İsviçre ve Danimarkalı turistlere, Taşağıl'daki 2 asır öncesi köy hayatı ve modern hayata geçiş hakkında bilgilendirme yapılıyor. 


Köy Hayatına Özlem Evi'ni alternatif turizm kapsamında 7 yıl önce Taşağıl'da 80 yıllık bir taş evi restore ettirerek hizmete açtığını belirten turizmci Ali Nail Arseven, ilk yıllar 2 bin turistin ziyaret ettiği kültür evini 2013 yılında 10 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi.


Antalya'ya deniz, kum ve güneş turizmi için gelen turistlere Anadolu'daki köy hayatı ile ilgili sergilenen eşyalar eşliğinde bilgilendirme yaptıklarını aktaran Arseven, köy evini ziyarette elde karabiber çekme, yoğurt yapma, havanda sarımsak ezme, hamur karımı, yufka ekmek yapımı, tarhana çorbası yapımı ve elde çekilme Türk kahvesi yapımı hakkında bilgilendirme yaptıklarını kaydetti. Köy evinde 2 asırlık köy hayatını günümüze taşıyan 300 eşyanın bulunduğunu aktaran Arseven, 300 eşyayı Manavgat'ın 78 köyünü 4 yıl içinde tek tek dolaşarak topladığını söyledi. Arseven, "Köy evimizi her geçen yıl Avrupalı, Rus ve İskandinav ülke turistlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Turistler ziyaretle geçmiş zaman eşyaları eşliğinde 2 asır öncesi köy hayatı ve imkanları ölçüsündeki aktiviteleri hakkında bilgi sahibi oluyor. Hayalen günümüz şartları ve 2 asır öncesi köy hayatı hakkında değerlendirmede bulunuyor. En önemlisi de günümüz modern şartlarını ve 2 asır öncesi köy hayatını doğallığı ile kıyaslama imkanı oluyor. Bilgilendirme ev içinde 3 ile 5 saat arasında oluyor. Turistler eşyalara dokunarak geçmiş zaman şartlarındaki hayata özlem duyuyor. Daha çok bu özlem 25-50 yaş arasındakilerde oluyor." ifadesini kullandı.


Arseven, turistlere ev avlusunda geçmiş zamanlardaki çocukların oynadığı topaç çevirme, silindir çevirme, çelik çomak, misket, sapanla hedefteki şişeleri yıkma, sek sek ve 3 taş oyununu gösterdiklerini kaydetti.

    

Rus köy turizmi uzmanı Olga Ahmetova, Antalya'ya getirdikleri Rus turistleri haftanın 2 günü Taşağıl'daki Köy Hayatını Özlem Evi'ni ziyaret ederek köy hayatı hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Ahmetova, Rusların köy hayatını ilgi duyduklarını ve silindir ve topaç çevirme oyununu sevdiklerini belirtti.


Yeni Alanya


Geri Dön