27 / 04 / 2024

KÖY-KOOP eğitim merkezi açacak!

KÖY-KOOP eğitim merkezi açacak!

KÖY-KOOP Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, ay sonunda birlik adına eğitim hizmeti verecek tesis açacaklarını açıkladı



Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birlikleri Merkez Birliği (KÖY-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, ay sonunda birlik adına eğitim hizmeti verecek tesis açacaklarını söyledi.

Özkurnaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuşadası'nda birliğe ait bir yerde 5 katlı ve 65 yataklı tesis oluşturacaklarını, burada üyelere 365 gün eğitim hizmeti verileceğini ifade etti.

Tesisin açılışının ay sonunda yapılacağını, mart ayından itibaren de eğitim çalışmalarına başlanacağını anlatan Özkurnaz, "Belirli periyotlarla bu merkeze çağrılacak üyelere eğitim verilecek" dedi.

Özkurnaz, "Özellikle kırsalda ve tarımda eğitimin çok önemsendiği bir süreçteyiz. Hükümetler bir çok yenilikler yapıyor, ancak çiftçi örgütleri olarak yaşanan bu gelişmelerin gerisinde kalıyoruz. Bu eğitimleri geride kalmamak, yarışır hale gelebilmek ve bilinçli bir kooperatifçilik adına istiyoruz" dedi.

Eğitim merkezinde yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğine belirten Özkurnaz, süt, orman, sulama ya da balıkçılıkla uğraşanlara alanlarıyla ilgili son gelişmelerin aktarılacağını kaydetti.
AA


Geri Dön