23 / 04 / 2024

'KÖY' projesi için ağaçları 3 milyon TL'ye taşıdılar!

'KÖY' projesi için ağaçları 3 milyon TL'ye taşıdılar!

Siyahkalem, Zekeriyaköy'de Emlak Konut GYO ortaklığı ile, 467 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiği KÖY projesinin 2.etabına başlıyor. Projede ağaç transplantasyonu için 3 milyon TL harcandı.



Siyahkalem, Zekeriyaköy'de Emlak Konut GYO ortaklığı ile, 467 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiği KÖY projesinin 2.etabına önümüzdeki günlerde başlıyor. Projede ağaç transplantasyonu için bugüne kadar yaklaşık 3 milyon TL harcandı. 


1. Etapta yer alan 462 konuttan yüzde 50'sinin satışını tamamlayan Siyahkalem'de KÖY'de satış fiyatları ünite tipine ve konumuna göre metrekaresi 5 bin 500 TL ile 9 bin TL arasında değişiyor. Siyahkalem Mühendislik tarafından Emlak Konut GYO ortaklığında Zekeriyaköy'de geliştirilen, toplam 1.167 konut, 15 bin metrekarelik bir çarşı ve sosyal donatı alanlarından oluşan, yatırım değeri 1,3 milyar TL'yi bulan KÖY projesinde 2. etap konutların temeliyıl sonuna kadar atılacak. Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman, ekonomik dalgalanmalara rağmen satış hedeflerine uygun ilerlediklerini söyledi. 


KÖY'de, proje alanının 264 bin m2'si yeşil olan olarak ayrıldı. Proje arazisinde bulunan toplam 10 bin ağaçtan 7 bin 500 tanesi projenin park alanlarında yer alıyor. İnşaatı devam eden 1. fazda yer alan 1.074 ağaçtan, 531 tanesi proje içinde korunurken, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ve Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu'nun onay verdiği 232 ağaçtan, 167'si dünyada 3 milyon ağaç taşımış olan Alman OPİTZ firması tarafından taşındı. Taşman ağaçların 4'ü dışında geri kalanları bulundukları yere uyum sağladı. 


Tutmayan 4 ağacın yerine aynı tip ve büyüklükte ağacı Ekim ayında sahaya dikeceği belirtildi. Siyahkalem yetkilileri projenin 2. ve 3. Etabında da 700 ağacın OPİTZ firmasınca taşınacağını bildirdi. 



Dünya





Geri Dön