28 / 03 / 2024

KÖY projesi için Opitz firmasıyla anlaşıldı!

KÖY projesi için Opitz firmasıyla anlaşıldı!

Siyahkalem, Emlak Konut GYO ortaklığıyla gerçekleştirdiği KÖY projesinde ikinci etaba başlıyor. Zekeriyaköy’de ormanlık alanda inşa edilen projede ağaç kesmemek için Opitz firmasıyla anlaşıldı. Şimdiye kadar 167 ağaç taşındı.



Siyahkalem Mühendislik tarafından Emlak Konut GYO ortaklığında Zekeriyaköy’de geliştirilen KÖY projesinde 2. Etap konutların temeli yıl sonuna kadar atılacak. Toplam 1.167 konut, 15 bin metrekarelik bir çarşı ve sosyal donatı alanlarından oluşacak Köy’ün yatırım değerinin 1,3 milyar TL’yi bulacağını ifade eden Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman, ilk etaptaki 462 konutun inşaatının hızla sürdüğünü, bu konutlardan 250’sinin de satıldığını ifade etti. 550 ünitelik 2. Faz’ın ruhsat işlemlerinin de tamamlandığını vurgulayan Kahraman, ekim ayında buradaki villa, konut ve homeofislerin ortalama 6 bin TL metrekare fiyatından satışa sunulacağını ifade etti. 200 bağımsız bölüm ve 15.000 metrekarelik açık bir çarşıdan oluşan 3.etabın temeli ise 2016 yılı ortasında atılacak. 


3 MİLYON TL HARCANDI 


Proje arazisinde bulunan toplam 10 bin ağacın 7 bin 500’ünün de burada yer aldığını vurgulayan Kahraman, “Kalan 2 bin 500 ağacın ise 1000’i ağaç taşıma yöntemiyle yer değiştirecek. Bunun için dünyanın çeşitli ülkelerinde 3 milyon ağaç taşımış, konusunda uzman Alman OPİTZ firmasıyla anlaştık. Bugüne kadar 167 ağaç taşındı. Toplam maliyeti 5 milyon TL olan ağaç transplantasyonu için bugüne kadar yaklaşık 3 milyon TL harcandı” dedi. 


Beyaz yakalıların tercihi


Kahraman, açık çarşı, sinema, ilköğretim okulu, lise, sağlık ocağı, adet cami, spor öve yürüyüş alanları gibi sosyal alanları bünyesinde barındıran projenin daha çok Levent civarında çalışan beyaz yakalılar tarafından tercih edildiğini ifade etti. 


Afrika’ya açılabiliriz 


Alman firmanın, taşınan ağaçların yüzde 90’ının yaşayacağına dair garanti verdiğini anlatan Kahraman, ayrıca bölgeye 4 bin adet de yeni ağaç dikeceklerini sözlerine ekledi. Siyahkalem olarak yurtdışına açılma hedeflerinin de olduğunu vurgulayan Kahraman, “Afrika ilgi alanımıza giriyor” diye konuştu. 


Akşam




Geri Dön