27 / 04 / 2024

Köyceğiz'e çelik köprü inşa edildi!

Köyceğiz'e çelik köprü inşa edildi!

Köyceğiz'e 50 kilometre mesafede bulunan Cehennem deresi kanyonu üzerine çelik köprü inşa edildi. Bölgede bulunan köylere ulaşım ve rafting turizmi açısından stratejik öneme sahip köprü, yaklaşık 400 bin TL'ye mal oldu.




Cehennem Deresi Köprüsü'nün açılışı için tören düzenlendi. Törene Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harmandar, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özkan Şahin, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, orman personeli ve köylüler katıldı.


Rektör Harmandar, köprünün yapımında inşaat mühendisliği hizmetlerinin inşaat fakültesi öğretim elemanlarınca karşılandığını, kendilerinin de çorbada tuzu olduğu için mutlu olduklarını söyledi. Rektör Harmandar, "Artık buraları kuş uçmaz kervan geçmez olarak tabir edilen yerlerden değil. Allahın izniyle bu köprü sayesinde buralardan kervanlarımız da geçecek üzerinde kuşlar da uçacak" dedi.


AK Partili Boğa ise Cehennem Deresi üzerine yapılan bu köprüyle karşı tarafta kalan köylerin Köyceğiz'e ve Ortaca'ya daha da yakınlaştığını söyledi. Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu da "Köprü 36 metre uzunluğunda ve 40 ton ağırlığa dayanıklı çelik konstrüksiyon olarak yapıldı. Cehennem Deresi Kanyonu üzerine yapıldığı için adı 'Cehennem Deresi Köprüsü' olarak belirlendi. Köprü bölgedeki köylerin Köyceğiz'le bağlantısını 1.5 saat kısalttı" dedi. Cehennem Deresi Köprüsü ayrıca rafting turizmi açısından da ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.


Yeni Asır



Geri Dön