27 / 04 / 2024

Alaşehir'de köyde ev yaptırana ücretsiz proje desteği!

Alaşehir'de köyde ev yaptırana ücretsiz proje desteği!

Alaşehir Belediyesi, Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden vatandaşlara, yeni ev yapmaları halinde, ücretsiz mimari proje desteğinde bulunacak. 3 tip proje hazırlandı.



Alaşehir Belediyesi, Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden vatandaşlara, yeni ev yapmaları halinde, ücretsiz mimari proje desteğinde bulunacak. 


Alaşehir Belediyesi köylere ev yaptırmak isteyenler için ücretsiz proje desteği verecek. Bu kapsamda 3 tip proje hazırlandı. Projeler bölgenin mimarisine, kültür ve doğasına uygun olarak tasarlandı. Farklı tip ve ebattaki projeler Alaşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Pen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karacoban, "6360 sayılı Büyükşehir Yasasının 3. maddesi kapsamında Alaşehir ilçe sınırları içerisinde köy vasfı kaldırılarak, mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayan ve ev yaptırmak isteyenlere yönelik, belediyemiz 3 alternatifli proje hazırladı. 


Projeler, yöresel mimariyi koruyan ve çağdaş köyler olarak hazırlandı. Yeni tip konut projeleri sayesinde kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun, depreme dayanıklı, daha modern ve çağdaş hale getirilmesi ön görülüyor. Belediyenin ücretsiz olarak verdiği projelerle, köyüne ev yaptıracak vatandaşlar, inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf sağlamış olacak. Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin imar ve şehircilik müdürlüğü tarafından temin edilebilecek." dedi.



Manisa Haber




Geri Dön