25 / 04 / 2024

Koza Altın, İl Özel İdaresi'nden Çukuralan işletmesinin durdurma kararını kaldırmasını istiyor!

Koza Altın, İl Özel İdaresi'nden Çukuralan işletmesinin durdurma kararını kaldırmasını istiyor!

İzmir İl Özel İdaresi'nin basın bildirisinde Çukuralan işletmesinin faaliyetinin durdurulduğunu belirtmişti. Buna istinaden Koza Altın İşletmeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığı çevre izni başvurusu ile geçici izin belgesi alındığını açıkladı..




Koza Altın tarafından yapılan açıklama şöyle:


İzmir İl Özel İdaresi'nin 02.01.2014 tarihli basın bildirisinde şirketimizin Çukuralan işletmesinin faaliyetinin durdurulmasına ilişkin ayrıntılara yer verilerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 31.07.2013 tarihli duyurusunda yer alan esaslara atıfta bulunulmuştur. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 31.07.2013 tarihli duyurusunda; 

"... Bakanlığımız tarafından, Çevre İzni olmadan faaliyet gösteren mevcut işletmelere izin işlemlerini tamamlamak üzere 31.12.2013 tarihine kadar süre verilmiştir. Bu tarihe kadar başvuruda bulunan işletmelere idari yaptırım kararı uygulanmayacaktır..." ifadesi yer almaktadır.

Bakanlığın şirketimize verdiği geçici faaliyet belgesine göre Şirketimizin 20.02.2014 tarihine kadar,  çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesini almak için e-başvuru yaparak, gerekli bilgi ve belgelerin eksiksiz olarak tamamlaması gerekmektedir. 

Şirketimiz çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesini almak için gerekli olan başvuru ve tüm aşamaları eksiksiz olarak yerine getirmiş ve son şart olan belge ücretini de 10.12.2013 tarihinde Bakanlık hesabına yatırmıştır. 

Şirketimiz tüm yükümlülüklerini zamanında yerine getirmiştir. 

Bu çerçevede,  İzmir  İl Özel İdaremizin basın açıklamasında belirttiği üzere, durdurma kararına gerekçe olarak gösterdiği 31.07.2013 tarihli Bakanlık duyurusunda yer alan hükümleri uygulamasını ve şirketimizin Çukuralan işletmesinin durdurma kararını bir an önce kaldırmasını bekliyoruz.

Saygılarımızla...

Koza Altın İşletmeleri A.Ş.


Bilgi: yanlış anlamaya sebebiyet verilmemesi için, çalışmalarımıza dayanak teşkil eden "ÇED" belgesi ve "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı" ile ilgili herhangi bir sorun veya tartışma bulunmamaktadır.



Geri Dön