19 / 04 / 2024

Koza Altın İşletmeleri'nden ÇED toplantısı açıklaması!

Koza Altın İşletmeleri'nden ÇED toplantısı açıklaması!

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan ayzılı açıklamaya göre bazı yayın organlarında çıkan yanlış haberlere ilişkin Koza Altın İşletmeleri'nden ÇED toplantısı açıklaması geldi.



Koza Altın İşletmeleri tarafından yapılan açıklama şöyle;


Bazı basın organlarında şirketimizce  İzmir  İli Bergama İlçesi Yerli Tahtacı Köyünde yapılmak istenen madene ilişkin ÇED toplantısının yapılamadığına ve sözkonusu projeye ilişkin şirketimizin ruhsatının bulunmadığına ilişkin gerçeği yansıtmayan haberlere yer verilmiştir.

Haberde sözüedilen Kapıkaya maden projesine ilişkin Şirketimizin Madencilik Mevzuatına göre alınmış ve ruhsat hukuku devam eden bir ruhsatı bulunmaktadır. Halkın Katılımı toplantısı Çevre Mevzuatına uygun bir şekilde 04.09.2014 tarihinde yapılmış ve Mevzuatın bütün gerekleri yerine getirilmiştir.

Haberde sözüedilen şekliyle Kaz Dağları'nda bir çalışmamız bulunmamaktadır.

Daha önce de açıklamalarımızda belirtildiği üzere Şirketimiz bütün faaliyetlerini yürürlükteki yasa ve düzenlemelere uyum konusunda azami özeni göstererek gerçekleştirmektedir.  

Şirketimizi ve grup şirketlerini karalamaya ve itibarını zedelemeye yönelik, bu tip haber ve yorumlarla ilgili yasal yollara başvurulacaktır.    




Geri Dön