28 / 03 / 2024

Koza Koru çamlıca projesini Erkan İnşaat satın aldı!

Koza Koru çamlıca projesini Erkan İnşaat satın aldı!

Garanti Koza, 40 konuttan oluşan Koza Koru çamlıca projesini Erkan İnşaat"a devretti.  Projede isim değişikliğine gidilerek Best Life Büyük çamlıca Konutları olarak değişecek ve 3 ay sonra yeniden satışa çıkarılacak



Garanti Koza, Kasım ayında geliştirdiği 40 konuttan oluşan Koza Koru çamlıca projesini çamlıca'da geliştirdiği lüks projelerle bilinen Erkan İnşaat"a devretti. Projenin 3 ay sonra ruhsatını alacak şirket, isim değişikliğine giderek Best Life Büyük çamlıca Konutları adını vereceği projeye sosyal tesis ekleyerek yeniden satışa çıkaracak. Erkan İnşaat"ın Genel Koordinatörü Yalçın Ertuna yaptığı açıklamada, projeyi 30 milyon dolarlık arsa ve inşaat bedeliyle Garanti Koza'dan satın aldıklarını açıkladı.
Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı şžükrü İlkel"in babasının arsası üzerine geliştirilen Koza Koru çamlıca"nın mimari çizimleri Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından 10 blokta 4'er dubleks daire olmak üzere tasarlandı.

Bölgede müstakil villa projeleri geliştirdiklerini ve bunun sayısının 20"yi bulduğunu açıklayan Ertuna, œBölgeye odaklandığımız için projeye ilgi duyduk. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın çalışmalarına aynen devam edeceği. Fakat başka projede yer almayan sosyal tesisleri bir ekleme ile buraya kazandıracağız. Bir fitness salonu, 2 havuz ve tenis kortunu kapsayacak bir sosyal tesis eklemeyi planlıyoruz diye konuştu.

Satışa şimdilik ara verildi
şžu an satış sürecine ara verdiklerini belirten Ertuna, œ 40 dubleksten oluşan projeye 40 kişi kesin alım yapmak için talep göstermişti. 3-4 ay sonra projeyi yeniden satışa çıkaracağız ve   1.5 yıl içinde tamamlayacağız diye konuştu.

198 m2 kapalı alan ve 122 m2 teraslı dörtlü dubleks, 385 m2 kapalı alan ve 247 m2'lik teraslı ikili dubleks veya konutun tamamına sahip olmak isteyenler için 782 m2 kapalı alan ve 318 m2'lik teraslı konut tiplerinin mevcut olduğu proje satışa çıktığında fiyatlar 850 bin euro ile 1 milyon 100 bin euro arasında değişiyordu. Kişi konutun tamamına sahip olmak isterse fiyat 4 milyon euroya kadar çıkıyordu. Ertuna, satışlar yeniden başladığında fiyatların talebe bağlı olarak yeniden oluşturulacağını kaydetti.


Geri Dön