29 / 03 / 2024

Koza Koru Çamlıca satışta! 850 bin Euro'ya!

Koza Koru Çamlıca satışta! 850 bin Euro'ya!

Garanti Koza, saydam evler konsepti ile sunduğu yeni projesi Koza Koru Çamlıca'yı satışa çıkardı. Ünlü mimarlar Murat Tabanlıoğlu ve Melkan Gürsel imzasını taşıyan projede her bir konut, bireysel tercihlere uygun olarak dizayn



Türk inşaat sektörünün 62 yıllık tecrübeye sahip şirketi Garanti Koza'nın Büyük Çamlıca’da inşaa edeceği Koza Koru Çamlıca projesi satışa sunuldu. Saydam evler konseptiyle dikkat çeken, yüksek standartlı konut projesi Koza Koru Çamlıca'nın tasarımını ünlü mimarlık ofisi Tabanlıoğlu üstleniyor. Çamlıca’da yer alan diğer konut projelerinden farklılaşan proje, geleneksel ve çağdaş Türk mimarisinin sentezinden oluşuyor. 11 bin 576 metrekarelik bir alan üzerinde 10 bloktan oluşacak projede; 198 metrekare kapalı alan ve 122 metrekare teraslı dörtlü dubleks, 385 metrekare kapalı alan ve 247 metrekarelik teraslı ikili dubleks veya konutun tamamına sahip olmak isteyenler için 782 m2 kapalı alan ve 318 m2’lik teraslı konut tipleri mevcut. Kişiye özel dizayn edilecek bahçe ve üst dubleksiyle doğanın içinde bir yaşam alanı sunan çağdaş konut projesi, ev sahiplerinin isteklerine göre dekore edilecek. 2010 yılı sonunda inşaasına başlanacak Koza Koru Çamlıca projesinin, 2012 Ekim ayında tamamlanması planlanıyor. Projede konut fiyatları 850 bin Euro'dan başlıyor, 1 milyon 100 bin Euro'ya kadar yükseliyor.

Garanti Koza'nın yaptığı her projenin diğer projelerden farklı olduğunu belirten Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü İlkel, “Koza Koru Çamlıca projesi ile konut sahiplerine, yeşilin ve mavinin keyfini yaşayacakları  doğal güzellikler içinde bir yaşam alanı sunacağız. Kişiye özel dizayn edilecek projede tasarımları ile adından çokça söz ettirmiş olan mimarlarımız Murat Tabanlıoğlu ve Melkan Gürsel ile çalışmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. İlkel, Koza Koru Çamlıca projesi ile Çamlıca’ya değer katacaklarına inandıklarını da sözlerine ekledi.

Koza Koru Çamlıca projesi; Levent Loftlar, İstanbul Sapphire, Kanyon, İstinye Residence, Tripoli Kongre Merkezi, Astana Arena, Zorlu Center, Doğan Medya Center, gibi projelerin başarılı mimarlarının imzasını taşıyor. Proje için büyük heyacan duyduğunu söyleyen Mimar Murat Tabanlıoğlu, İstanbul’un gözbebeği Çamlıca’da böyle özel bir projeyi hayata geçirecek olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kentin yedi  tepesinden birinde konumlanacak konutların, İstanbul için özel bir yeri olduğunu söyleyen Mimar Murat Tabanlıoğlu, “Kentin özgün değerlerine çağdaş bir katman kazandıracak bu yenilikçi proje ile aynı zamanda bir yaşam biçimi öneriyoruz. Çağdaş teknolojinin kullanıldığı altyapı ile desteklenecek Koza Koru Çamlıca projesinde, yerleşim planları konutlarda esneklik ve geçişkenlik sağlayacak. Yüksek tavanları ve bütünüyle şeffaf cepheleri sayesinde aydınlık ve ferah yaşam alanları sunulacak, bireysel tercihlere göre düzenlemeler yapılabilecek.” dedi. Yeşilin konutların içine nüfuz ettiği saydam bir mimari sunacaklarını belirten Tabanlıoğlu, Koza Koru Çamlıca projesi ile, 21. yüzyılın konaklarını Çamlıca'ya kazandıracaklarını dile getirdi.

Garanti Koza, 1948'de kuruluşundan bu yana, üstün kalite anlayışı çerçevesinde tamamladığı önemli projelerle haklı bir ün kazanmış, güçlü bir inşaat firmasıdır. Barajlardan HES'lere, sulama projelerinden diğer alt yapı tesislerine, havalimanlarından metro ve karayollarına kadar farklı alanlarda inşaat projelerine imza atan Garanti Koza’nın yüksek teknoloji içeren endüstriyel tesisler, çok katlı iş ve ticaret, turizm, konut, hastane, marina, kentsel ve kent dışı geliştirme projelerinin yanı sıra ihtisas gerektiren tarihi renovasyon projeleri de bulunmaktadır. Garanti Koza, 2004 yılından itibaren sahip olduğu taahhüt deneyimlerini gayrimenkul geliştirme alanında değerlendirerek yeni araziler geliştirmek ve konut sektöründe büyümek hedefiyle yoluna devam etmektedir.

GARANTİ KOZA KOZA KORU ÇAMLICA PROJE KÜNYESİ

1. Projenin adı
Koza Koru Çamlıca.

2. Projenin lokasyonu
Büyük Çamlıca.

3. Yapan şirket
Garanti Koza İnşaat A.Ş.


4. Satış Koordinatörü
Nural Can Aksoylu.

5. İnşaata başlama tarihi
2010 yılı sonu.

6. İnşaatı bitirme tarihi
Ekim 2012 tarihinde projenin bitirilmesi planlanıyor.

7. Toplam arsa
11 bin 576 m2.


8. Konut sayısı
Toplam konut sayısı 40 adet dubleks daire olacak.

9. En düşük ve en yüksek konut alanı ve konut tipleri
198 m2 kapalı alan ve 122 m2 teraslı dörtlü dubleks, 385 m2 kapalı alan ve 247 m2’lik teraslı ikili dubleks veya konutun tamamına sahip olmak isteyenler için 782 m2 kapalı alan ve 318 m2’lik teraslı konut tipleri mevcut.

10. Projenin satış fiyatı aralığı nedir
Projede yer alan konutların fiyatları, 850 bin Euro ile 1 milyon 100 bin Euro arasında değişiyor.
 

11. Projedeki binaların tavan  yükseklikleri nedir
Konutların tavan yükseklikleri 3.10 m’dir.


12. Projenin ayırt edici özelliği
Projenin ayırt edici özellikleri Garanti Koza’nın 62 yıllık inşaat tecrübesi, inşaat kalitesi. İstanbul’un en gözde bölgelerinden Büyük Çamlıca’da yer alacak proje, saydam evler konseptine sahip. Türkiye’nin önemli mimarlarından Murat Tabanlıoğlu ve Melkan Gürsel imzasını taşıyor. Proje, çağdaş teknolojinin kullanıldığı gelişmiş altyapı ile desteklenecek. Yerleşim planları konutlarda geçişkenlik ve esneklik sağlayacak. Tamamı ile cam cephesi ve yüksek tavanları ile aydınlık ve ferah bir ortam sağlayacak. Yeşil ile iç içe geçecek projede sakinler, yeşilin keyfini sürecekler. Çağdaş ve geleneksel Türk mimarisinin sentezinden oluşacak proje, bireysel isteklere göre dizayn edilebilecek. Proje kentin en yüksek tepesinde konumlanacak.

13. Projeye en yakın okul ismi nedir
International School, Büyük Çamlıca Koleji, Bilfen Koleji.

14. Projeye en yakın  hastanelerin isimleri nelerdir
 Acıbadem Hastanesi, Alman Hastanesi, Hisar Hastanesi.

15. Projeye en yakın akaryakıt istasyonu kaç km uzaklıkta
250 m uzaklıkta.

16. En yakın alışveriş merkezlerinin ismi nedir
Capitol, Tepe Nautilus


29. Projenin mimarı
Tabanlıoğlu Mimarlık.

1956 yılında Hayati Tabanlıoğlu tarafından kurulan Tabanlıoğlu Mimarlık, 1990 yılından beri Murat Tabanlıoğlu ile faaliyet gösteriyor. Beş yıldızlı otellerden, AVM’lere, üniversitelerden hava limanlarına, müzelere kadar geniş bir yelpazede projelere imza atan Tabanlıoğlu Mimarlık, 40’ın üzerinde ulusal ve uluslararası ödüle sahip. İstanbul Sapphire, Kanyon, İstinye Residence, Tripoli Kongre Merkezi, Astana Arena, Zorlu Center, Doğan Medya Center, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın yakın zamanlarda tamamladığı projelere örnek gösterilebilir.


(212) 467 22 22

http://www.garantikoza.com.tr/

Basında yer alan diğer haberler:

Çamlıca eteklerindeki bu projede üç ilke var:
Yeşil, saydam ve bir o kadar mahrem
- Garanti Koza, Çamlıca'nın eteklerindeki 11 dönümlük arsada 40 konutu, ağaçların bulunduğu konuma göre projelendirdi. Ortaya çok yeşil bir proje çıktı. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın da yer aldığı bu çalışma saydamlık ve mahremiyeti de bir araya getirmesiyle iddialı
Garanti Koza, Anadolu yakasına bu sefer son derece iddialı bir projeyle giriyor. Koza Koru Çamlıca isimli projede iki ilke var: Maksimum yeşil ve maksimum saydamlık. Bu iki temel ilke, projenin tüm detaylarına işlenmiş durumda. Öyle ki, 11 dönümlük arsa içinde yer alan çam ağaçlarının korunulmasına özel bir gayret gösterildi. Ağaçların büyük bir kısmı korunarak, toplam 40 konut, boşta kalan alanlara yerleştirildi. Böyle bir çevreye sahip projeden dışarının kesintisiz görülebilmesi için de şeffaf bir konsept geliştirildi. Her bir konutun dış cephesinde büyük bir oranda cam kullanılacak. Böylece dışarısı panoromik olarak görülebilecek.
Bu arada saydam projede mahrem alanlar yaratılmasına da önem verildi. Ve, özel bir mermerme oturma kısımlarının arkada kaldığı bir tasarım geliştirildi. Projenin bir diğer özelliği ise Murat Tabanlıoğlu'nun ilk kez İstanbul Anadolu yakasında bir projeyi tasarlamış olması. Projede imzası olan bir diğer ünlü mimar ise Melkan Gürsel. Büyük Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde yer alacak bu projeden beklenen gelir ise 40 milyon euro.
Projenin bir diğer temel özelliği olarak her bir konutun bireysel tercihlere uygun olarak dizayn edilebilmesini gösteren Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Murat Binark, geleneksel ve çağdaş Türk mimarisinin sentezlendiği Koza Koru Çamlıca'nın inşasına 2010 yılı sonunda başlayacaklarını kaydetti. Binark, şöyle konuştu: "Saydam evler konseptine sahip olan projemiz, burada yaşayacak az sayıdaki sakinlerine standardı yüksek bir dünyanın kapılarını aralayacak. 11 bin 576 metrekarelik alana sahip olan ve 10 bloktan oluşan projede yer almak isteyenler için 3 farklı konut tipi sunacağız. Fiyatlar ise 850 bin euro ile 1 milyon 100 bin euro arasında değişecek."
 
MİMAR MURAT TABANLIOĞLU'NDAN PROJEYE YAKIN PLAN
- BİNALARIN YERİ AĞAÇLARA GÖRE: Doğallığın ve yeşilin içiçe olmasına özen gösterdik. Binaların konumlarını, ağaçların yerine göre belirledik. Güneşin ve doğallığın evin içine kadar uzanması için camları geniş tuttuk. Çünkü son yıllarda cam teknolojisi çok gelişti.

- VAZGEÇİLMEZ ÜÇLÜ: En can alıcı taraf yeşillik, saydamlık ve mahremiyet üçlüsü. Konsept olarak saydam bir bina kurduk. Ama insanların mahremiyetlerine de dikkat ettik. Yere kadar inen Fransız balkon ve pencerelerin yanı sıra özel bir mermerle oturma kısımlarının arkada kaldığı bir tasarım geliştirdik.
- GELENEKSEL VE MODERNİN HARMANI: Geleneksel evlerin bir takım özelliklerini modernize ederek projede kullandık. Örneğin eskiden evin önünde ve arkasında teraslar olurdu. Günün değişik saatlerinde farklı noktalar kullanılırdı. Bu özelliği projeye taşıdık.
 
BİR BAKIŞTA
Arsa büyüklüğü: 11 bin 576 metrekare
Blok sayısı: 10
Konut tipleri: 198 metrekare kapalı alan ve 122 metrekare teraslı dörtlü dubleks, 385 metrekare kapalı alan ve 247 metrekarelik teraslı ikili dubleks veya konutun tamamına sahip olmak isteyenler için 782 metrekare kapalı alan ve 318 metrekarelik teraslı konut tipleri mevcut.
Konut sayısı: 40
Fiyat aralığı: 850.000 euro - 1.100.000 euro
Tamamlanma tarihi: Ekim 2012

Koza Koru Çamlıca konutlarının gerçekleştirileceği arsanın özel bir öyküsü var. Şu anda Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü İlkel'in ailesinin bu arsada bir evi varmış ve neredeyse tüm çocukluğu da burada geçmiş. Toplantıda konuşan İlkel, şöyle konuştu: "Elmasın değeri işlendikçe ortaya çıkar. Projemizin yer aldığı bu alanı hem değeri hem de güzelliği nedeniyle ham bir elmasa benzetiyorum. İyi bir usta, elması dinler ve onun içindeki ışığı en iyi şekilde yansıtacak şekli bulur. Bu açıdan projeyi kazandıkları ödülleriyle Türk mimarlığını uluslararası platformda gururlandıran Tabanlıoğlu Mimarlık'a teslim ettik.”

Garanti Koza, 4.8 milyon euroya 'saydam ev' satacak

Garanti Koza, 45 milyon dolarlık yatırımla Çamlıca'da şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü İlkel'in baba evinin olduğu arsada lüks Koza Koru Çamlıca projesine başlıyor. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hayata geçirilen proje toplam 10 bloktan oluşuyor. Dış cephesindeki cam kullanımı sayesinde doğanın içinde izlenimi vermesinden dolayı 'saydam ev' olarak adlandırılan konseptle inşa edilen projede 804 metrekarelik tek bir blokta oluşan ev, 4 milyon 800 bin eurodan satılıyor. Bir bloğun 805 metrekareden oluştuğu Koza Koru Çamlıca projesinde gelen talebe göre bir blok dörde ayrılarak satılabilecek. Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Murat Binark, bahçe dublekslerinin 194 metrekare çatı dublekslerinin ise 200 metrekare olduğu projedeki dubleks daire fiyatları 850 bin ile 1 milyon 200 bin euro arasında değiştiğini açıkladı. Projesinin ciro beklentisinin 40 milyon euro olduğunu söyleyen Binark, proje satışa çıkmadan ilgi olduğunu ve birkaç daire sattıklarını söyledi. Projenin 2012 Ekim ayında tamamlanması planlanıyor.
Sabah

Çamlıca'ya saydam evler
 
Garanti Koza İnşaat şirketinin İstanbul Çamlıca Tepesi'nde yapacağı Koza Koru Çamlıca evleri satışa çıktı.

Saydam evlerden oluşan projeyi Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi'nden Murat ve Melkan Tabanlıoğlu çifti tasarladı. 11 bin metrekare alan üzerinde 3 katlı 10 bloktan oluşacak projede evler 198 metrekare kapalı alana ve 122 metrekare terasa sahip dört dubleks daireden oluşuyor. İsteyen kişi dublekslerin biri veya ikisine ya da 4'üne birden sahip olabilecek. Bahçe ve üst dubleksiyle doğanın içinde bir yaşam alanına sahip konut projesi ev sahiplerinin isteklerine göre dekore edilecek. 2010 yılı sonunda inşasına başlanacak Koza Koru Çamlıca projesi 2012 Ekim ayında tamamlanacak
Zaman


Geri Dön