26 / 04 / 2024

Kozaklı'da 5 adet 5 yıldızlı otel açıldı!

Kozaklı'da 5 adet 5 yıldızlı otel açıldı!

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde bulunan termal tesisler, işsizliğe çare oldu. Toplam 7 bin 500 kişilik nüfusa sahip olan Kozaklı'da 5 adet 5 yıldızlı otel açıldı.



Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ve Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru, TÜYAP'ta düzenlenen Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMÎTT) Kozaklı'nm tanıtımını yaptı. 


Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde bulunan termal tesisler, işsizliğe çare oldu. 7 bin 500 kişilik nüfusa sahip olan Kozaklı'da 5 adet 5 yıldızlı otel açıldı. 


İlçedeki termal tesis çevresinde toplam yatak sayısı 8 bin 500'ü geçti... Kozaklı kaplıcalarının 93 derecelik ısıdaki suyu ile cilt hastalıklarından romatizmaya kadar birçok hastalığa şifa kaynağı olduğu ifade edildi. Herkesin termal turizm sayesinde çalıştığı ilçede evler de kışın sıcak su ile ısınıyor. Bu sayede ilçede hava kirliliği de yaşanmıyor. Kaplıca tesislerinin yan sanayilerle birlikte bölgede işsizliği yok ettiğini vurgulayan Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, "Kozaklı kaplıcaları, sıcak su ve çamur banyolarıyla sıcak suyun mineral değerlerinin çok yüksek olmasından dolayı kireçlenme, romatizma, bel fıtığı, siyatik, cilt, kadın hastalıklarında şifa bulan hastalarımız çok. 


Kozaklı'ya şu anda Türkiye'nin her yerinden gelen misafirlerimiz mevcut. Bunlar tedavi gördüğü için de birbirlerine anlatıyorlar" dedi. 

Türkiye Gazetesi


Geri Dön