23 / 04 / 2024

Kozan'da 100 hektar alanda yangın çıktı!

 Kozan'da 100 hektar alanda yangın çıktı!

Kozan'da makilik ve fundalık alanda çıkan yangının tamamen kontrol altına alındığı, yangında yaklaşık 100 hektar harnup fidanı ekili alanın zarar gördüğü bildirildi




     AA muhabirinin Kozan Orman İşletme Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Bulduklu köyü Aydınlar Mahallesi kırsalındaki makilik ve fundalık alanda dün gece henüz belirlenmeyen nedenle çıkan ve şiddetli rüzgar ve kuru otlar sebebiyle kısa sürede yayılan yangın, sabaha karşı kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. 

     Yangına gece boyunca, Kozan, Feke, İmamoğlu, Karaisalı ve Osmaniye'nin Kadirli ilçeleri işletme müdürlükleri ile  Adana  Orman İşletme Müdürlüğü ve Kozan Belediyesi İtfaiyesine ait 23 arazöz, 8 su tankı, 4 ilk müdahale aracı ve yaklaşık 200 personelle müdahale edildi. 

     Yakın köylerdeki yerleşim alanlarını da tehdit eden ve bazı ev ile ahırların boşaltıldığı yangında yaklaşık 100 hektar harnup fidanı ekili alan yandı. Dumandan etkilenen Ramazan Cömert ile yuvarlanan bir kaya parçası sebebiyle hafif yaralanan Yılmaz Çevik isimli yangın söndürme işçileri Kozan Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

     Devam eden şiddetli rüzgar sebebiyle 1 yangın söndürme ekibinin bölgede hazır bekletildiği, yangının çıkış sebebinin belirlenmesine yönelik soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. 

AA


Geri Dön