29 / 03 / 2024

Kozan'da inşaatlar yeniden başladı!

Kozan'da inşaatlar yeniden başladı!

Adana'nın Kozan ilçesinde 2014 yerel seçimlerinden bu yana 18 aydır verilemeyen inşaat izinleri yeniden verildi. Kent merkezini de kapsayan 6 mahallede inşaatlar başladı, sektör canlandı.



2014 yılı Mart ayında Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen imar planlan nedeniyle 18 aydır ilçede durma noktasına geldiği belirtilen inşaat sektörünün, inşaat izinlerinin kent merkezini de kapsayan 6 mahallede yeniden verilmeye başlanmasıyla canlandığı belirtildi.


İnşaat sektörünün ilçe ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu ve inşaata bağlı onlarca alt sektörün de yeniden canlanacağını vurgulayan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, şunları kaydetti: "Göreve geldiğimiz gün iptal edilen imar planı nedeni ile ilçemizde inşaat sektörü durma noktasına gelmişti.  Adana  Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 1/5000 ölçekli nazım imar planının ardından 1/1000 ölçekli uygulama ve revizyon planlanın da tamamladık. 6 etap olarak hazırladığımız 1/1000 ölçekli imar planımızın Eylül ayında son hali verilen ve onaylanan 5. etabıyla Tufanpaşa, Cumhuriyet. Karacaoğlan, Aslanpaşa ve Bağlar Mahalleleri ile Türkeli Mahallesinin bir kısmında inşaat ruhsatı vermeye başladık. Böylece kent yerleşiminin en fazla olduğu bu mahallelerde, durma noktasına gelen inşaat sektörü yeniden canlanmış olacak. Ayrıca 4. etap üzerinde yapılan çalışmaları tamamlayarak askı aşamasına getirdik. Geride kalan 4 etabında hazırlık çalışmalarına ara vermeden devam ediyonız. Vatandaşlarımızı askıda olan 4. etap imar planını incelemeleri için Belediyemize davet ediyoruz. Zira askı süresi içerisinde yapılan itirazlara göre plan nihai şeklini alacak ve onaylanacak. Askı süresi sonrası ise kesinleşen imar planlarına göre inşaat izinleri verilecek. İlçemizin ihtiyaçlarını göz önüne alarak yaptığımız İmar Planlarımız Kozan'ımıza hayırlı uğurlu olsun." 


6 etap olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planının 4. etabının da onaylanarak askıya çıkarıldığı bildirildi. Çanaklı ve Güneri Mahalleleri ile Şevkiye Mahallesinin bir kısmını kapsayan 4.etap imar planı, plan notları ve raporları vatandaşın incelemesi için 17.10.2015 tarihine kadar askıda kalacağı öğrenildi. 


Dokuz Sütun


Geri Dön