20 / 04 / 2024

Kozarena Stadı incelendi!

Kozarena Stadı incelendi!

Adana Valisi Mustafa Büyük, Milletvekili Necdet Ünüvar ile birlikte 33 bin kişilik Kozarena Stadı'nı yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Büyük, "Adana muhteşem bir tesise kavuşuyor" dedi.



Adana'da inşasına geçen yıl başlanan 33 bin kişilik Kozarena Stadı'nın inşaatını gezen Vali Mustafa Büyük ve Milletvekili Necdet Ünüvar, proje müdürü Osman Belen ve yetkililerden bilgi aldı. Sarıçam ilçesinde yaklaşık 102 dönüm alanda 43 dönüm üzerinde yükselen stadın fiziki gerçekleşmesinin yüzde 25'inin tamamlandığını söyleyen Vali Büyük, "Adana muhteşem bir tesise kavuşuyor" diye konuştu. 


31 SPOR SALONU VAR 

UEFA kriterlerinde, çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğinde 33 bin kişilik stadın inşaatında 250 kişinin çalıştığı öğrenildi. Adana'nın son yıllarda gelişen ilçesi Sarıçam'da inşaatı süren stadın 2016 yılında faaliyete geçeceğini söyleyen Vali Büyük, "İhale bedeli 106 milyon 950 bin TL olan stadın hizmete girmesiyle kentimizin 50 yıllık tesis sorunu giderilmiş olacak. Statta 10 asansör, 2 yürüyen merpen, 104 turnike, çağdaş basın ve VIP ile farklı branşlar için 31 spor salonu bulunuyor" dedi. 



Sabah 


Geri Dön