29 / 03 / 2024

Kozcağız Barajı için şantiye alanı belirlenecek!

Kozcağız Barajı için şantiye alanı belirlenecek!

Bartın'da İhalesi gerçekleşen Kozcağız Barajı’ nın yüklenici firma yetkilileri, proje kapsamında kamulaştırma alanlarının tespiti ve şantiye alanının seçimi ile ilgili tespitlerde bulunmak üzere Kozcağız’a geldi...




İhalesi gerçekleşen Kozcağız Barajı’nın yüklenici firma yetkilileri, proje kapsamında kamulaştırma alanlarının tespiti ve şantiye alanının seçimi ile ilgili tespitlerde bulunmak üzere Kozcağız’a geldi. İlk olarak Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman’ı ziyaret eden yüklenici firma yetkilileri, Karaman ile proje hakkında görüş alış verişinde bulundular.


Görüşme hakkında bilgi veren Başkan Karaman, firma yetkililerinin şantiye ve kamulaştırma alanı tespiti için Kozcağız’a geldiklerini söyledi.


Firma yetkililerine, şantiye alanı tespiti yapılıncaya kadar Kozcağız Belediyesi’nin taşınmazlarından olan ve daha önce Elektrik Kurumu’nun kullandığı binayı büro olarak kendilerine tahsis edebileceklerini ifade ettiğini belirten Karaman, “Ayrıca baraj inşası sırasında çalıştırılacak işçilerin bölgemizden temin edilmesi konusundaki hassasiyetimizi ilettik. Gerek baraj inşaatı gerekse sel kapanı inşaatında çalıştırılacak olan personelin beldemizden temin edilmesi, hem beldedeki hem de beldemizden il dışına bu tip projelerde çalışma amacıyla çıkmış olan hemşerilerimizin geri dönmesi açısından önemli olacak. Gerekli inceleme ve tespitler tamamlandıktan sonra başlanılacak olan çalışmalarla beldemizin ekonomik açıdan canlılık kazanacağını düşünmekteyiz. 1960’lı yıllardan bu yana yapımı ile ilgili süregelen söylentilerden sonra, bu hayalin gerçeğe dönüşmesinde emeği geçenlere Kozcağız halkı adına teşekkür ederiz” dedi.


Kırıkhan Olay


Geri Dön