26 / 04 / 2024

Kozcağız ve Kumluca'da yeni okul temelleri atıldı!

Kozcağız ve Kumluca'da yeni okul temelleri atıldı!

Bartın’ın Kozcağız ve Kumluca beldelerinde İmam Hatip Ortaokulları'nın temelleri, düzenlenen törenle atıldı. Vali Çınar, “Devletimizin kalkınma programlarında eğitim her zaman ön sırada yer almaktadır." dedi...




Bartın’ın Kozcağız ve Kumluca beldelerinde İmam Hatip Ortaokulları'nın temelleri, düzenlenen törenle atıldı.


Bartın Valisi Ali Çınar’ın önderliğinde iki beldede yapılan temel atma törenleri yoğun katılımla gerçekleştirildi. Vali Çınar, Kozcağız'daki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Devletimizin kalkınma programlarında eğitim her zaman ön sırada yer almaktadır. Biz 77 milyon nüfusumuzla ülkemizi dünyanın en çağdaş ülkeleri arasına getirmek istiyoruz. Bunun için hepinizin bildiği üzere çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefimiz var. Aynı zamanda bugünlerde millet olarak belirlediğimiz 2023 vizyonumuz var. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer almak istiyoruz. Bunu ancak ve ancak eğitime yatırım yaparak ve nüfusumuzu nitelikli ve üretken hale getirerek yapabiliriz. İnsanlarımıza bilgi öğretmek çok önemli. Bilgi bir güçtür. Biz bu gücü eğitim yuvalarında sağlayabiliriz. Bartın ilimizin bütün ilçe ve beldelerinde eğitime büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu ders araç ve gereçlerinin en iyi şekilde temin edilmesi için eğitime en büyük payı ayırıyoruz. Bu sene gerçekten eğitimde önceki yıllara ek olarak çok sayıda dersliğin ve okulların temellerini atarak ilerliyoruz. Mart ayında biz 3-4 tane temel attık ve bugün 2 tane temel atıyoruz. Bu temeller hızla yükselecek. İlimizin ilçelerimizin beldelerimizin ve köylerimizin eğitimdeki fiziki eksiklikleri giderilecektir. Gençlerimize güveniyoruz. Geleceğimiz onların omuzlarında. Biz ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarma hedefinde çok yol aldık. Bu hedeflere sizlerle birlikte ulaşacağız” dedi.


TUNÇ: “NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ”


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise, “Kozcağız İmam Hatip Ortaokulu’nun bugün temeli atılıyor. Altı ay içerisinde 16 derslikli modern bir okul Kozcağız’a kazandırılacak ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete başlayacak. Eskiden bir yatırım başlardı 10 yıl devam ederdi. Artık o günler geride kaldı. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Kozcağızımız da hizmetler bitmiyor. Daha önce Ahmetler İlköğretim Okulu’na ek bina yapmıştık. Yuva Ana Okulu’nu yapmıştık. Kozcağız Bartın’ın en büyük beldesi. Şehir merkezinde 6 Bin 500 nüfus var ve köylerle beraber 40 Bin kişiye hitap eden bir beldemiz. Kozcağız kağıt üzerinde bir belde olabilir ancak biz Kozcağız’a bir ilçe gözüyle bakıyor ve yatırımlarımızı da bu şekilde Kozcağız’a kazandırıyoruz. 100 Trilyonluk Kozcağız Barajı’nın inşaatı başlıyor. Arazilerde tarımsal sulamayı sağlayacak ve Bartın’ı sel taşkınlarında koruyacak. Kışla Barajı’nın da ihalesi yapıldı. İki çalışma bir arada devam edecek. Kirazlık Barajı’nın da ihalesi yapıldı. Kozcağız önümüzdeki günlerde şantiyeye dönüşecek. Ayrıca burada sentetik sahalar yaptık. Güzel bir spor tesisini Kozcağız’a kazandırdık. Kozcağız’ın atık su ihalesini yaptık. Kozcağız çayı artık kirlenmeyecek. Kozcağız Perşembe yolu da bitti. Bu güzel beldemize yapılan hizmetler saymakla bitmez ama bu beldemiz daha da fazlasına layık. Daha fazlasını da yapmak için hep beraber ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da çalışacağız. Ak parti iktidarı son 12 yıldır eğitime en büyük bütçeyi ayırıyor. 2023’te dünya da lider ülkeler arasında yer alacaksak çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak zorundayız. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde toplamda 32 okulu Bartın’a kazandırmış olacağız. Üniversitemiz ve diğer okullarımızla beraber Bartın eğitim şehri hüviyetini kazanmış olacak. Geleceğin Türkiye’sini çocuklarımız inşa edecek. Onlara sahip çıkan ve en iyi şekilde yetişmelerini sağlayan ailelerine de teşekkür ediyorum. Bundan birkaç yıl önce İmam Hatip kelimesini telaffuz etmek bile çok zordu. Artık devlet okullarında imam hatip olmasa bile Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatlarını seçmeli ders olarak öğrencilerimiz alabiliyorlar. İşte Türkiye’nin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi budur. Türkiye’nin kat ettiği bu mesafeyi kimse hafife almamalı. Sayın Başkanımıza eğitime vermiş olduğu destekten dolayı Kozcağız’dan teşekkür ediyoruz” dedi.


ŞEKER: “İMANLI, KÜLTÜRLÜ VE BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN YETİŞECEĞİNE İNANCIM TAMDIR”


İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, törende yaptığı konuşmada, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2 bin 133 öğretmenimiz 364 çalışanımızla 31 bin 650 öğrencimizi milletimizin kültürel ve manevi değerlerini benimsemiş ülkesine ve ailesine hayırlı evlatlar olarak yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Mevcut okullarımız ve kurullarımızda fiziki mekan araç gereç olarak yeterli durumdayız. Derslik başına düşen öğrenci sayımızda AB formalarına uygundur. Birkaç branş eksik dışında öğretmen kadromuzda yeterli durumdadır. Bugün burada geleceğimizi temin edecek çocuklarımızın eğitim göreceği bir okulunu temelini atmanın gururunu yaşıyoruz. Temelini atacağımız bu okulda, gelecekte ülkemizin kalkınmasına yön verecek imanlı, kültürlü ve başarılı öğrencilerin yetişeceğine inancım tamdır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilimizde İmam Hatip Ortaokullarında okuyan öğrenci sayımız 667 iken bu yıl bu sayı bin 665’e ulaşmış bulunmaktadır. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında 4 yeni imam hatip okulumuzun inşaatlarının tamamlanmasıyla imam hatip ortaokulu sayımız altıya yükselecektir. Okullarımızın modern binalarda eğitim öğretime başlamalarıyla birlikte veli ve öğrencilerimizin memnuniyetleri artacak verilen eğitimin kalite ve niteliği de yükselecektir. Temelini attığımız inşaatlar tamamlandığında çocuklarımız çok daha ferah ortamlarda çağın gerektirdiği teknolojik imkanlarla eğitim alacaklardır. Eğitime yapılan bu tür yatırımlar ülkemizi dünya devletleri arasında arzu ettiğimiz noktaya süratle taşıyacağına inanıyorum. Bu okullarımızın yapılmasında ve eğitimle ilgili birçok projenin hayata geçirilmesi konusunda öncülük eden Sayın Valimiz Ali Çınar’a, Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a, İl Genel Meclisimizin değerli üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İmam Hatip Okullarımıza verdiği destekten dolayı Sayın Başbakanımıza tüm eğitimciler adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Konuşmaların ardından protokol üyelerinin butona basmasıyla okul temeline ilk harç döküldü.



Milliyet


Geri Dön