24 / 04 / 2024

Kozlu Belediyesi yeni hizmet binasında çalışmalar sürüyor!

Kozlu Belediyesi yeni hizmet binasında çalışmalar sürüyor!

Kozlu, yeni belediye binasında son aşamaya gelindi. Kozlu, halkının huzuru ve mutluluğu için çalışmalarına aralıksız devam eden Kozlu Belediyesi’nin yeni belediye binası inşaatında çalışmalarda sona yaklaşıldı.



Kozlu’da yapımı devam eden yeni belediye binası çalışmaları aralıksız olarak devam ederken, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, yeni belediye binasına yılbaşından sonra geçileceğini kaydetti. İnşaatta incelemelerde bulunan Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu Belediyesi’nin tüm birimlerini bir çatıda toplayacak olan binada çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti. Şahin, “Kozlu’ya değer katan eserleri kente kazandırmak bizlere nasip oldu. Bunlardan biri de Kozlu Belediye Binası. Kozlu’muz yıllar sonra ilk kez yeni bir belediye binasına kavuşmuş oluyor. Belediye binamızın inşaatı tamamlanmak üzere. İlçe olan Kozlu’muza yakışır bir bina oldu. Yılbaşından sonra yeni binamıza geçeceğiz” dedi.

Yeni belediye binası, başkanlık ve meclis salonu katını ana bina ile bağlayan bağlantı köprüsünün, 21 metre uzunluğunda yaya geçiş köprüsü olarak tasarlandığını ve montajının gerçekleştirildiğine de kaydeden Şahin, “Birinci katın boya işlemleri de tamamlanırken elektrik gibi ince işlerin de tamamlanmasıyla yeni belediye binası çok yakında hizmete girecek” dedi.


Şahin, göreve geldikten sonra belediye binasının tamamlanması için gerekli işlemleri başlattıklarını ve 7,5 milyon TL’ye yakın harcama yapılarak belediye binasının eksiklerinin tamamlandığını kaydetti. Yılbaşından sonra hizmete başlayacak olan yeni belediye binası ile İlçe olan Kozlu’ya yakışan modern bir belediye binası hizmet verecek.




Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu Belediyesi’nin yeni hizmet binasının çalışmalarını aktardı.

Kozlu Belediye hizmet binasının ilçedeki büyük yatırımlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Ertan Şahin, “Kozlu Belediyesi’nin ölçeğine baktığımızda büyük yatırım diyebileceğimiz Kozlu Belediye Sarayı bizim için büyük bir yatırım oldu. Şu ana kadar en fazla para harcadığımız yatırımlardan bir tanesidir. Tabii ki biz bu binayı aldığımızda kaba inşaatı tamamlanmış; kısmen dış cephe kaplanmış, çatısının bir kısmı yapılmış, elektrik tesisatları yapılmış, içinin bazı bölümleri yapılmış ama bunların hepsi çöpe gitti. Çünkü bina korunmamış. Çatı akıyor, dükkanlar üzerindeki kaplamaların su yalıtımları düzgün yapılmamış. Bunlar sökülmek zorunda kaldı. Elektrik tesisatı zaten korunmadığından çalınmış ve yetersiz. Bunların hepsi değiştirildi. Bunların yenilenmesine dönük çalışmalar oldu. Şu anda halen çalışmalar devam ediyor” dedi.


“7 MİLYON LİRAYA YAKIN PARA HARCAMIŞ OLACAĞIZ”

Yeni yılda hizmet binasının faaliyete geçeceğini ifade eden Başkan Ertan Şahin, “Aradaki yürüyüş köprüsü bağlantı koridoru yapıldı. Ciddi bir işti. Bunu da tamamlamak üzereyiz. Belediye binamızı inşallah yılbaşından sonraki bir tarihte açacağımızı ümit ediyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şu anda içinde yapılan çalışmalar zemin kat seviyesine kadar da gelmiş vaziyettedir. Isı pompaların sistemleri test aşamasına geldi. Elektrikte trafonun yetersizliği konusunda sorunumuz var. Test ettirdik ondan dolayı yeni bir ihale söz konusu oldu. Bunu da tamamlamak üzereyiz. Bütün sorunları aşmak kaydıyla inşallah yılbaşından sonra bu işi tamamlayacağız. Belediye binası bitmiş gibi konuşuluyordu. Ama durum böyle değil. 7 milyona yakın para harcamış olacağız. Hatta belki biraz üzerinde para harcamış olacağız ve bu şekilde açılışını sağlamış olacağız. Bu anlamda da yeni belediye hizmet binası ciddi bir yatırım oldu. Bunu da inşallah tamamlamış olacağız. Halkımız sadece binanın yapıldığını görüyor ama binayı tamamen biz yaptık diyebiliriz. Çünkü diğer kısımları biliyorsunuz arsa karşılığı yapılan bir şeydi. Müteahhit işi tamamlamadığı için biz gereken çalışmaları yapmak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.


“KOZLU; İLÇE STATÜSÜNÜ ALMIŞ BİR HALE GELECEK”

Kaymakamlık binasının da belediyenin yeni hizmet binasına taşınacağını hatırlatan Başkan Ertan Şahin, “Sadece belediye binasının açılması hizmete alınması sadece belediyeyi, belediye başkanını ilgilendirmiyor. Bunda Kaymakamlığında bütün birimleriyle birlikte oraya geçmesi söz konusudur. İnşallah Tapu Müdürlüğü, Kadastro, Nüfus Müdürlüğü hepsiyle beraber Kaymakamlıkta orada yerini almış olacak. Topyekûn bir geçiş olacak. Bu şekilde gerek ilçe kaymakamlık, gerekse belediye hizmetlerinin halkımıza daha sağlıklı sunulması sağlanmış olacak. Bu yüzden de buna önem veriyorum. Daha önceki dönemde pazaryeri ile ilgili alanın tahsisi yapılmış, tapusu alınmış vaziyetteydi. Kaymakamlık bizden burayı terk etmemizi istiyordu. Bu konuda da pazarcı esnafımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda orada kura çekimini tamamladık. Sonucunda da pazarın kaymakamlığa ayrılan bölümünü boşaltmak üzereyiz. Burayı da en kısa zamanda Kaymakamlığı teslim edeceğiz. Yer teslim sonrasında onlar da en geç bir yıl gibi bir süre zarfında yeni kaymakamlık binasını yaparak kaymakamlığımızı yeni binaya taşımış olacağız. Tabii ki bunların olması durumunda Kozlu’nun ilçe olma statüsünde büyük adımlardır. Bunlar inşallah gerçekleşecek. Kozlu; ilçe statüsünü ağır ağır almaya başlayan bir ilçe haline gelmiş olacak” şeklinde konuştu.



Geri Dön