20 / 04 / 2024

Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi açıldı!

Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi açıldı!

Anadolu yakasının ilk Alışveriş ve Kültür Merkezi Kozzy'nin resmi açılış töreni bugün Deniz Baykal'ın katılımı ile gerçekleştirildi



Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Rönesans Gayrimenkul ve Yatırım CEO'su Zafer Baysal'ın açılış ve teşekkür konuşması ile başlayan resmi açılış töreni Sayın Deniz Baykal'ın konuşması, kurdela kesimi ve AVM turu ile devam etti.

Ardından aynı  yerde bulunan Kadıköy Belediyesi Meclis Binası'nın açılışını gerçekleştiren Deniz Baykal meclis binası içinde yer alan ve Gazanfer Özcan anısına yaptırılan 400 kişilik tiyatro salonunun da açılışını gerçekleştirdi.

Tiyatro salonunun açılışında Gazanfer Özcan'ın eşi ve usta tiyatrocu Gönül  Ülkü'de özel bir konuşma yaptı. Program 50. Sanat yılını dolduran Müjdat Gezen'e plaket sunulması ve Müjdat Gezen Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen "Mustafam Kemalim" oyununun izlenmesi ile son buldu.

Türkiye'de örnek bir kamu-özel ortaklığı ve yap işlet devret projesi olan Kozzy AVM'nin yapımına 2008 yılında başlanmıştır.

Küresel krizin perakende sektöründeki negatif etkilerine ve ekonomide yarattığı belirsizliğe rağmen, Rönesans Grubu'nun her projede olduğu gibi taahhütlerini zamanında yerine getirmesinin bir başka örneği olarak, örnek hizmetler sunan Kadıköy Belediyesi'ne yakışır bir şekilde dört dörtlük tamamlanarak Kadıköylülerin hizmetine sunuldu.

Kozyatağı'nda konut ve işyerlerinin ortasında E-5'in altında yer alan, 65 mağaza ve yüzlerce markası ile keyifli anların buluşma noktası Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi Bayar Caddesi, Baytur Konutları yanında Şakacı Sokak'da yer almakta olup 14 bin 500 metrekarelik kiralanabilir alana sahip olup 30 milyon ABD Dolarına mal oldu.

Mahalle sıcaklığında yaşanan duygu ve davranışların yeniden canlanacağı şık ve modern mimari anlayışıyla, 65 mağaza ve yüzlerce markası ile Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezinde 259 araçlık kapalı otopark, 400 kişi kapasiteli Gazanfer Özcan Tiyatro Salonu, 9 salonlu Avşar sinemaları, Sergi alanları, Açıkhava konseptli restaurant ve cafeleri ile açılışının 3. gününde onbinlerce ziyaretçinin akınına uğradı.

İlgili haber

Kozzy Alışveriş Merkezi'ne nasıl gidilir?

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

30 milyon dolarlık Kozzy'yi Baykal açtı
Rönesans Gayrimenkul ve Yatırım'ın 30 milyon dolarlık projesi İstanbul Kozyatağı'ndaki Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi'ni dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal açtı.

Baykal, "Uğrunda gürültü patırtı çıkarılan projeler var ya, bu bizim kentsel projemiz değil, bizim kentsel dönüşüm projemiz. Bölgede yaşayan insanların yararına, kentin kimliğinin daha ileri götürülmesine yönelik atılmış büyük bir adım. `Buradaki arsa, rant için kullanılmayacak' kararı alınmış, `bu bölge için  kullanılacak' denmiş. `Yandaş firmaya devredelim kendine göre ticari alan yaratsın o da biz de yararlanalım' diye bir hesap yapılmamış. Değerine göre bir proje hazırlanmış. Kaynağı olmayan belediye ticari şartlara uygun dürüst bir anlaşma yapmış. Ne çalan var ne çaldıran var" diye konuştu.
Hürriyet

Rönesans'ın bebeği Kozzy AVM
  
Rönesans Grubu'nun 30 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği Kozzy AVM açıldı. Grubun Türkiye'deki 6'ncı alışveriş merkezi olan Kozzy, Anadolu Yakası'nın da ilk alışveriş ve kültür merkezi
RÖNESANS Gayrimenkul ve Yatırım CEO'su Zafer Baysal'ın `bebeğimiz' diye tanımladığı Kozzy dün gerçekleştirilen törenle açıldı. Kozyatağı'nda konut ve işyerlerinin ortasında E-5'in altında yer alan Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, Kadıköy Belediyesi'nin arsası üzerine yap-işlet-devret modeliyle inşa edildi. 14 bin 500 metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan alışveriş merkezi 30 milyon dolara mal oldu. 2008 yılında başlanan projenin yapımı ekonomik kriz nedeniyle ise yaklaşık 10 ay gecikti. Rönesans'ın projelerini normalde 14 ayda bitirdiğini belirten Baysal, "Aslında Eylül 2009'da açabilirdik ama yapmadık. İyi ki yapmamışız. Çıkıp satamamaktansa doğru zamanda çıkmak daha iyi" diye konuştu. Anadolu Yakası'nın ilk Alışveriş ve Kültür Merkezi olan Kozzy bünyesinde, 65 mağazanın yanısıra 259 araçlık kapalı otopark, 400 kişi kapasiteli Gazanfer Özcan Tiyatro Salonu, 9 salonlu Avşar sinemaları, sergi alanları, açıkhava konseptli restaurant ve kafeler bulunuyor. Açılış nedeniyle dün Müjdat Gezen Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen "Mustafam Kemalim" oyununa bugün de devam edilecek. AVM kapsamında ayrıca Ali Poyrazoğlu yönetimindeki çocuklara yönelik Kreatif Drama Atölyesi de dikkat çekiyor. 
Kapasitenin üç katı kadar talep aldık
KONUMU itibarıyla 300 bin civarında bir nüfusun yürüyerek ulaşabildiği AVM'ye insanların otoyollara çıkmadan gidebileceğini kaydeden Zafer Baysal, Her AVM'de markaların 4'te biri cironun yüzde 80'ini yapıyor. Kozzy'deki 60 mağaza sahibini lokomotif markalardan seçtik. Kapasitenin 3 katı talep aldık" diye konuştu.
Akşam


Geri Dön