19 / 04 / 2024

Kozzy AVM 22 Nisan'da açılacak!

Kozzy AVM 22 Nisan'da açılacak!

Rönesans Grubu'nun yeni projesi Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi 22 Nisan'da kapılarını açacak. AVM'nin resmi açılışı ise 24 Nisan'da gerçekleşecek



Kozyatağı'nda konut ve işyerlerinin ortasında, E-5'in altında yer alan Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, Kadıköy Belediye'sinin arsası üzerine yap-işlet-devret modeliyle inşa edildi.
14 bin 500 metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan alışveriş merkezi 30 milyon dolara mal oldu. Resmi açılışı 24 Nisan'da Deniz Baykal ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirilecek proje kamu-özel ortaklığı ve 29 yıllık bir yap işlet devret projesi. İhalesi 28 Haziran 2007'de yapılan projenin inşaatı 1 Ocak 2008'de başladı.
 
Proje kapsamında AVM'nin yanında Kadıköy Belediyesi'ne Meclis Binası yapıldığını açıklayan Zafer Baysal, "Ayrıca Kozzy AVM projesiyle entegre çalışacak 400 koltuk kapasiteli bir tiyatro salonu da proje kapsamında Rönesans Gayrimenkul Yatırım tarafından hayata geçirilmiş olup aramızdan ayrılan duayen tiyatro sanatçılarımızdan Sayın Gazanfer Özcan'ın aziz anısına tiyatro salonu Kadıköy Belediyesi tarafından Gazanfer Özcan Sahnesi olarak adlandırılmıştır" dedi.
 
Baysal şöyle devam etti: "Bu proje kapsamında Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. tarafından konsepti geliştirilen, inşaatı tamamlanan, kiracılarımızın da AVM'deki yerlerini teslim almalarıyla 22 Nisan'da kapılarını halkımıza açarak işletmeye alınacak olan KozzyAVM ve Kültür Merkezi'nde çok daha büyük ölçekli bir alışveriş merkezinde bulunan yüzlerce marka arasından en iyi performansı gösteren ve bulundukları alışveriş merkezlerinde yapılan toplam cironun yüzde 75-80'ini gerçekleştiren  ve en çok rağbet gören markaları biraraya getirdik."

Alışveriş merkezinin belediye için yapılan bölümünün yaklaşık 10 milyon Euro'ya, AVM kısmının ise 15 milyon Euro'ya malolduğunu söyleyen Zafer Baysal, "Semt sakinlerinin trafiğe girmeden yürüyerek gelebilecekleri ve büyük ölçekli AVM'lerde alışveriş yaparken en çok rağbet ettikleri markaları da evlerinin yanıbaşında bulacakları bu projede aynı zamanda CKM (Caddebostan Kültür Merkezi) ve Süreyya Sahnesi gibi Kadıköy Belediyesi tarafından işletilecek olan 400 koltuk kapasiteli Gazanfer Özcan Sahnesi'nde tiyatro, opera, bale, konser, gösteri ve söyleşiler yapılacak" diye konuştu. Ayrıca Avşar Sinemaları'nda da vizyona girecek pek çok yerli filmin galası ve ön gösterimi burada yapılacak.
 
Toplam 40 bin metrekarelik alana kurulan Kozzy AVM'de 65 adet mağaza ve yüzlerce marka bulunuyor. Projenin inşaat alanı 39 bin 889 metrekare. Alışveriş merkezinde ayrıca 259 araçlık kapalı otopark, 400 kişi kapasiteli Gazanfer Özcan tiyatro salonu, 9 adet sinema salonu, sergi alanları, açık hava konseptli restoran ve kafeler, keyifli etkinlik ve aktivite alanları, özel açık hava terasları yer alıyor. Kozzy AVM, E-5 Karayolu'na 1 kilometreden az, Boğaziçi köprüsü gişelerine 8.8 kilometre ve Bağdat Caddesi'ne 1.3 kilometre uzaklıkta, Kadıköy- Bostancı sahil yoluna yürüme mesafesinde inşa edildi.
 
Kozzy'de yer alan markalar: 1900 metrekarelik  MM Migros hipermarket, TEKNOSA ve D&R(Birarada), Toyyz Shop ve Playland(Oyuncak ve çocuk eğlence birarada yanyana), Oben Kuaför ve Güzellik Enstitüsü, Esse, English Home, Watsons, Samsung, Gratis, Miele Kuru Temizleme, Car Wax Oto Yıkama, Organiks, Over Game, Abdullah Kiğılı, LC Waikiki, Mango, Koton, İpekyol, Batik, Network, Sevil Parfümeri, Nine West, Stefanel, Atasay Kuyumculuk, Pelit Pastanesi - Restaurant - Cafe,  Fracasetti, Oldies Cafe, Tchibo, Kemal Tanca, Mavi Jeans, MUDO Concept, Intersport, DESA, Mothercare, B&G Store, So Chic, Fenerium, Interoptik, Big Mama's Restaurant, Burger King, By Döner, Çiçek Izgara, Chinese&Sushi ve 9 salonlu Avşar Sinemaları.
 
Rönesans ayrıca Silivri'ye 48 milyon Euro'luk bir AVM planlıyor. Bunun yanında şirketin yapmayı planladığı AVM'ler 90 milyon Euro'luk Optimum Adana, 98 milyon Euro'luk Optimum İzmir, 108 milyon Euro'luk Bayraklı  İzmir  AVM.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kadıköy'e 65 mağazalı Kozzy AVM geliyor

Rönesans'ın 30 milyon dolarla hayat verdiği Kozzy AVM'nin açılışı 24 Nisan'da yapılacak. AVM'de hayatını kaybeden ünlü tiyatrocu Gazanfer Özcan'ın anısına bir de sahne yapıldı

Rönesans Grubu'nun yeni projesi Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi 22 Nisan'da kapılarını açacak. AVM'nin resmi açılışı ise 24 Nisan'da gerçekleşecek. Kozyatağı'nda konut ve işyerlerinin ortasında E-5'in altında yer alan Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, Kadıköy Belediyesi'nin arsası üzerine yap-işlet-devret modeliyle inşa edildi. 14 bin 500 metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan alışveriş merkezi 30 milyon dolara mal oldu.

Deniz Baykal açacak
Resmi açılışı 24 Nisan'da Deniz Baykal ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirilecek proje,  kamu-özel ortaklığı ve 29 yıllık bir yap-işlet-devret projesi. İhalesi 28 Haziran 2007'de yapılan projenin inşaatına 1 Ocak 2008'de başlanmıştı.

Proje kapsamında AVM'nin yanında Kadıköy Belediyesi'ne Meclis Binası yapıldığını belirten Rönesans Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Baysal, "Ayrıca Kozzy AVM projesiyle entegre çalışacak 400 koltuk kapasiteli bir tiyatro salonu da proje kapsamında Rönesans Gayrimenkul Yatırım tarafından hayata geçirildi. Aramızdan ayrılan duayen tiyatro sanatçılarımızdan Sayın Gazanfer Özcan'ın aziz anısına tiyatro salonu Kadıköy Belediyesi tarafından Gazanfer Özcan Sahnesi olarak adlandırıldı" dedi.

`İlgi gören markalar bir arada'
Baysal, AVM'de çok daha büyük ölçekli bir alışveriş merkezinde bulunan yüzlerce marka arasından en iyi performansı gösteren ve bulundukları alışveriş merkezlerinde yapılan toplam cironun yüzde 75-80'ini gerçekleştiren ve en çok rağbet gören markaları bir araya getirdiklerini vurguladı.

40 bin metrekareye kuruldu
40 bin metrekarelik alana kurulan Kozzy AVM'de 65 adet mağaza ve yüzlerce marka bulunuyor. Projenin inşaat alanı 39 bin 889 metrekare. AVM'de hayatını kaybeden ünlü tiyatrocu Gazanfer Özcan'ın anısını yaşatmak için yapılan 400 kişilik tiyatro salonunun yanı sıra, 259 araçlık kapalı otopark, 9 sinema salonu, sergi alanları, açık hava konseptli restoran ve kafeler, keyifli etkinlik ve aktivite alanları, özel açık hava terasları yer alıyor.

SİLİVRİ  Adana  VE İZMİR PLANI
Rönesans Grubu, yeni AVM kurma çalışmalarını sürdürüyor. Silivri'ye 48 milyon euro'luk bir AVM planlayan grubun gündeminde  Adana'ya 90 milyon euro'ya Optimum, İzmir'e 98 milyon euro'ya Optimum ve yine İzmir'e 108 milyon euro'ya Bayraklı AVM kurma planı var.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön