26 / 04 / 2024

Kredi geçmişi sorgulama!

Kredi geçmişi sorgulama!

Bankalar kredi geçmişi sorgulama sistemine göre, kullanmak istediğiniz konut kredisine onay verip vermeyeceğinin kararını alıyor. Peki kredi geçmişinizi nasıl öğreneceksiniz? İşte yanıtı...




Konut kredisi kullanımında bankalar kredi geçmişinizi mercek altına alarak, krediye onay verip vermeyeceğine karar veriyor. Geçmişinizde kredi borçlarınıza ne kadar sadık kaldığınız ve borçlarınızı ödeme disiplininiz banka tarafından ehemmiyetli üstünde durulan konuların başında geliyor. 


Kredi geçmişinizde, kullanmış olduğunuz bir krediye ait borçlarınızı düzenli ödemediğiniz görünürse banka konut kredisine onay vermeyebilir. Bu durumda kredi geçmişi sorgulama için bir kredi danışmanına başvurabiliyorsunuz. 


Tüm bankalar tarafından kullanılan kredi geçmişi sorgulama sistemine göre, bankalar kredi başvurularını değerlendiriyor. Kredi geçmişi sorgulama sisteminde, kredi kullanacak kişinin geçmişe ait borçlanmaları ve bu borçlanmaları ödemedeki başarıları kayıt altına alınıyor. Borç ödemedeki başarıdan kasıt ise borcun zamanında ödenip ödenmediği. 


Bir kişi veya ticari işletme herhangi bir bankaya kredi istemiyle form doldurup teslim ettiğinde bankadaki yetkililer kişinin veya ticari işletmenin kredi geçmişini kontrol ediyorlar. Geçmişte aldığı kredileri borçları yüzünden hukuki süreç başlatılmış, belgeleyebildiği gelirle ödemesi zor olan bir borcun altına girmiş kişi veya kurumların kredi talepleri genelde olumsuz sonuçlanıyor. 





Geri Dön