19 / 04 / 2024

Kredi ile alınan eve emlak vergisi ödenir mi?

Kredi ile alınan eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, kredi ile alınan eve emlak vergisi ödenir mi?



Kredi ile alınan eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor.


Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahiplerinin ilgili belediyeye iki eşit taksit halinde vergi ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, kredi ile alınan eve emlak vergisi ödenir mi?


Kredi ile alınan evin emlak vergisinde herhangi bir muafiyeti bulunmuyor.Vergi için ödenecek bedel, taşınmaz malın türüne ve vağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor. 


Ancak emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Buna göre kanunda belirtilen koşullara uygun mükellefler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor.


Sıfır oranlı emlak vergisi şartları..

200 metrekareyi geçmeyen tek mesken sahipleri, geliri olmamaları halinde vergiden muaf tutuluyor. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olup başka geliri olmayanlar ile bunların dul ve yetimleri; Emekli olmayan, başka yerden de geliri olmayan işsizler ve ev hanımları; Engelli vatandaşlarımız; Şehitlerin dul ve yetimleri; Gaziler sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabiliyor.



Kredi ile alınan ev satılabilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön