26 / 04 / 2024

Kredi kartı ile vergi ödeme!

Kredi kartı ile vergi ödeme!

Vergi mükellefleri kimi vergi borcunu Gelir İdaresinin internet sitesi üzerinden online olarak ödeyebiliyor. Sunulan seçenekler arasında şifreli ve şifresiz işlemler yer alıyor. İşte diğer detaylar...



Kredi kartı ile vergi ödeme!

Vergi mükellefleri kimi vergi borcunu Gelir İdaresinin internet sitesi üzerinden online olarak ödeyebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vatandaşlara İnternet üzerinden yapılan hizmetmer iki ana başlıkta toplanmaktadır.


1. Şifreli Hizmetler..

Şifreli vergi ödeme hizmetleri şu şekilde açıklanıyor:

Vergi Dairesine yazılı müracaat ederek şifre almanız koşuluyla VUK 340 nolu tebliğ kapsamında olan mükelleflerimiz e- beyanname gönderebilirler. İnternet vergi dairesinden vergi dairesine gitmeden yasalarımızın el verdiği koşullarda almanız gereken belgeleri alabilirsiniz veya bilgilerinizi gönderebilirsiniz.


INTERNET ŞİFRENİZ İLE; VERİLENBEYANNAMELERİNİZİ, TAHAKKUKLARINIZI, ÖDEMELERİNİZİ , TÜM BORCUNUZU MUHASEBECİNİZİN SİZİN ADINIZA YAPMASI GEREKEN İŞLEMLERİ YAPIP YAPMADIĞINI görmeniz mümkündür. Diğer Kurumlara Vereceğiniz Borcu yoktur yazısını yada iade dileklerinizi kendiniz veya Muhasebecinizin vermesi mümkündür.


2. Şifresiz Hizmetler..

Şifresiz vergi ödeme hizmetleri şu şekilde açıklanıyor:

Mükellefiyetiniz olmasa bile eğer kira geliriniz varsa İnternet üzerinden kira beyannamenizi gönderebilirsiniz. Gayrimenkullerin satılması durumunda ne yapacağınız konusunda bilgi alabilirsiniz (Kira Butonu) Vergi Kimlik numarası sorgulama, Yabancılar için vergi kimlik numarası sorgulama, Resen Terk Eden Mükelleflerimizin Kimler olduğunu görmek, E-Vergi Levhası Sorgulama, Verilen Levhanın Doğru olup olmadığı hakkında bilgi almak, Borcu yoktur yazısı için vermiş olduğunuz dilekçenizin ne aşamada olduğunu takip edebilirsiniz , ÖTV2A Ödeme belgenizin doğru olup olmadığını görme (SORGULAMALAR BUTONU)


Adınıza olan borcun öğrenmek için (Borç Sorgulama Butonu) Nasıl ödeneceği hakkında (Nakit veya Hangi Bankalara , Kredi Kartı ile Ödeme mümkün mü) bilgi almak için (Borç Ödeme Butonu) Sizden istenen Gecikme zammının doğru olup olmadığını tespit etmek (Sık sorulan Sorular) gibi konularda siz sayın vatandaşlarımıza internet ortamında hizmet vermekteyiz.


Hangi vergi ne zaman ödenecek?


Geri Dön